havadurum

Göz göre göre tehlike!

Çanakkale-İzmir Karayolu üzerinde devam eden yol çalışmaları, tehlikeye davet çıkarıyor. Daha önce de Çanakkalelilerin ve sürücülerin tepki gösterdiği, özellikle uyarı levhalarının da yeterli olmadığı konusundaki eleştirilerinin üzerinden ne yetkililerinden bir ses çıktı, ne de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi!

630
Çanakkale`nin Ezine, Bayramiç, Ayvacık güzergahından İzmir`e ulaşımı noktasındaki tek aks olan Çanakkale-İzmir karayolunda yapılan yol çalışmaları bitmek bilmedi. Yapımı yeni tamamlanmasına rağmen, tekrar bakım-onarım ve yol yapım çalışmaları nedeni ile Çanakkale-Ezine arasındaki karayolun büyük bir bölümünün tek şerit halinde hizmet vermesi "kazaya davet" olarak yorumlanıyor. Özellikle Güzelyalı girişinde çeşitli sıkıntıların yaşandığı ve sonra yaklaşık 10 km alan ve sonrasında Ezine`ye yakın bölgede de yolun tek şerit olan hizmet vermesi sürücülerin tepkisi ile karşılaştı.
 
Bu neyin çalışması?
“Bu yol daha yeni yapıldı, böylesi geniş çaplı bir çalışmaya tekrar neden ihtiyaç duyuldu. Yeniden ihale mi yapıldı? Kaça mal oldu?” gibi sorular yönelten Çanakkaleli sürücüler, Kepez`den başlayanak Ezine`ye kadar süren ve büyük bölümünün ise tek şeritli olarak hizmet verdiği yolun olası bir tehlikeye davet çıkardığı da ifade ediliyor. Birçok yerde uyarı tabelalarının bile bulunmadığına dikkat çeken sürücüler, yeni yapılan ve kullanıma açılan yolların tekrar yapılmasına da anlam veremediler. Sürücülerin tehlike saçtığını ileri sürdükleri yolda kaza yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu dile getirdiler.
 
Yetkililerden ses yok!
Daha önce de dile getirdiğimiz, Çanakkale-İzmir arasındaki karayolunun neden hala bitirilmediği, yolların tamamlanmasına rağmen hangi çalışmaların, ne ölçüde yapıldığı ve ne kadar süreceği, uyarı levhalarının neden eksik olduğu yönündeki sorulara ise yetkililerden henüz bir ses çıkmaması da araç sürücülerinin tepkisini çekiyor. Bilindiği gibi Çanakkale-Ayvacık arasındaki yol çalışmaları, 17-25 Aralık `tarihi yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama` skandalı ve soruşturmasında da yer almıştı.
Paylaş