Gökhan talebe sıcak bakmadı

Çanakkale Tüm Engelliler Derneği ve Spor Kulübü sözcüsü Av. Zeki Tezer, Belediye Başkanı Gökhan’dan derneğin ayakta durabilmesi için destek beklediklerini ifade ederek, Prof. Türkan Saylan Tesisleri’nin arkasındaki otoparkta ya da Cuma Pazarı’nın karşısındaki muhtarlık arkasındaki mevcut otopark alanlarının bir kısmının derneğe tahsisi talebinde bulundu. Başkan Gökhan ise; Kültür’ün arkasındaki alanda halkın yoğun kullanımının söz konusu olduğu gerekçesiyle talebe sıcak bakmadı.

627
 
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Çanakkale Tüm Engelliler Derneği ve Spor Kulübü sözcüsü Av.Zeki Tezer Çanakkale’de engelli derneklerinin Tüm Engelliler Derneği çatısı altında buluştuğunu ve spor faaliyetlerinin de tek bir yapıdan sürdürüleceğini söyledi. Tezer Belediye Başkanı Gökhan’dan derneğin ayakta durabilmesi için destek beklediklerini ifade ederek, Prof.Türkan Saylan Tesisleri’nin arkasındaki otopark’ta ya da Cuma Pazarı’nın karşısındaki muhtarlık arkasındaki mevcut otopark alanlarının bir kısmının derneğe tahsisi talebinde bulundu. Başkan Gökhan ise talep karşısında Cuma Pazarı’nın karşısındaki alanın tahsisinin düşünülebileceğini, ama Kültür’ün arkasındaki alanda halkın yoğun kullanımının söz konusu olduğunu belirterek, talebe sıcak bakmadı.
 
Gökhan; “Çanakkale’de otopark sıkıntısı var diyorlar, özel sektörün işlettiği otoparklar dolarken, engellilerin otopark alanı bomboş duruyor” dedi. Gökhan Sarıçay’da Balıkhane yolunda engellilere bir otopark alanı verildiğini hatırlatarak: “Kentte bu otopark alanı verimli kullanılamıyor, çünkü otopark işletmek sizin işiniz değil. Siz de işletmesi için birilerine veriyorsunuz. Çanakkale’de otopark sıkıntısı var diyorlar, özel sektörün işlettiği otoparklar doluyken engellilerin üstelik de merkezde ve belediye yanında yer alan otopark alanı bomboş duruyor. Bu alanın neden verimli kullanılamadığını araştırmak gerekir, gerekirse vatandaşa soralım. Zaman içinde bakalım. Burası babamızın çiftliği değil. Herkese bir otopark veremeyiz. Mevzuat engelliler diye ayırmıyor, neticede teftiş ediliyor. Engelliler için çözüm, tek otopark ve gelirin bölüştürülmesi” diye konuştu.
 
“Dardanelspor’un ve Gazi İlköğretim Okulu’nun karşısında katlı otopark yapma projemiz var”
Ziyaret sırasında: “Dardanelspor’un ve Gazi İlköğretim Okulu’nun karşısında vakfın, belediyenin ve özel sahsın ortak yeri var, bu alanda katlı otopark yapma gibi bir projemiz var. İstimlak etme durumu olabilir. Engellilerin talebine köklü çözüm bulmak gerek” diyen Başkan Gökhan alternatif çözüm de getirdi.
Paylaş