havadurum

Gökhan STK’ları ziyaret etti

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyor. Başkan Gökhan yerel seçimler öncesi projelerini STK’lar ile paylaşıyor.

810
İlk olarak Renault-Dacia Surahan A.Ş. Personeli ile öğle yemeğinde bir araya gelen Gökhan, işletmenin açılışına da katıldığını belirterek kendisinin de personel ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Gökhan, kentte hizmet veren işletmelerdeki çalışanların morallerinin yüksek olmasının müşterilere de yansıdığını belirterek, "Dolaylı olarak bu moral kente de yansıyor. Sizler güler yüzlü olduğunuzda bu moral, motivasyon ve mutluluk önce müşterinize oradan da tüm kente yayılıyor. Bunu tüm esnaflara söylüyorum. Bunun için işlerinizde başarılar diliyorum. Biz de her zaman olduğu gibi bu kentin ekonomisinin gelişmesinden yana tutum içindeyiz ve öyle olacağız" diye konuştu.
 
 
Çevre mücadelesi sürecek
Başkan Gökhan’ın, bir sonraki durağı ise Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Lokali idi. Sağlıkçılarla bir araya gelen Başkan Gökhan`ın gündeminde ise sağlık konuları vardı. İnsan sağlığı için en önemli konuların başında çevre sorunlarının geldiğine dikkat çeken Başkan Gökhan, bunun için çevre mücadelesini aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Gökhan, başta Kazdağları olmak üzere su kaynaklarının kirlenmemesi, oksijenin temiz kalması ve toprağın erozyondan korunmasına ilişkin mücadelenin devam ettiğini söyledi. Gökhan, "Buna sizlerin de katkı verdiğini biliyorum. Mücadelemiz daha güçlü bir biçimde devam edecek" dedi.
 
Devlet Hastanesi’nin yeri yeşil alan kalmalı
Gökhan`ın gündemindeki bir başka konu da, Çanakkale Devlet Hastanesi`nin Kepez`de bulunan yeni yeri oldu. Hastanenin Kepez`deki yerine başta itiraz ettiklerini belirten Başkan Gökhan, kentlilerin de ulaşımda sıkıntı yaşayacaklarını belirterek, "Bu yanlışı şu anda düzeltmek söz konusu olmayabilir ama en azından burada bir takım polikliniklerin kalmasında fayda var. Aynı şeyi Üniversite hastanesi de yaptı. Merkezde bazı poliklinikleri hizmet veriyor. Aynı şeyi Devlet Hastanesi için de temenni ediyoruz" dedi. Hastane konusunda eski SSK Hastanesinin bulunduğu alanı önerdiklerini ancak kabul edilmediğini söyleyen Gökhan, Devlet Hastanesi taşındıktan sonra boşalacak alanla ilgili de spekülasyonların başladığını belirterek, "Burası bize göre yeşil alan olarak kalmalı. Kentin hizmetinde olmalı. TOKİ gibi kurumlara verilip konut alanı haline getirilmemeli. Biz bu tehlikeyi görüp eski binayı mahkeme kararıyla tescillemiştik. Kent rantı için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
 
Başkan Gökhan gün içinde son olarak İnsan Hakları Derneği`ni ziyaret etti. Dernek üyeleri ile buluşan Gökhan, kent ve ülke gündemine ilişkin sohbet ederken, dernek çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.
Paylaş