Gökhan gazetecilerle buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nde geleneksel hale getirdiği basın buluşmasında önemli mesajlar verirken, kentte görev yapan basın mensuplarının da gününü kutladı. Hayatını kaybeden duayen gazetecileri de anan Başkan Gökhan, Türkiye`de hala tutuklu gazetecilerin olduğuna dikkat çekti. AKP hükümetine de çeşitli göndermelerde bulunmayı ihmal etmeyen Başkan Gökhan, ayrıca bu yıl günün anısına Anadolu Ajansı Çanakkale Bürosu`nda görev yapan gazeteci Mehmet Bayer`e de hediye takdim etti.

420
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Marina Restaurantta düzenlenen kahvaltılı buluşmaya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Albayrak ve çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Başkan Gökhan; “Basın mensubu olmak kolay bir iş değil. Bunu biliyoruz. Çünkü gazeteciler 24 saat görev yapıyor. Dolayısıyla gazetecilerin çok önemli bir toplumsal işlevi var. Toplumun haber alma kaynağı olan gazetecilerin görevinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda çalışan gazetecilerin sokakta, kış şartlarında, savaşta ve barışta hep mücadele ettiklerini görüyoruz. Suriye`de Türk gazeteci kaçırıldı. Suriye`den ülkemize haber gönderebilme uğruna oralara giden gazeteci esir düştü. Öldürülen ve tutuklanan gazeteciler de var. Bunların hepsini biliyoruz. Değerli gazetecilerin ne kadar önemli görevler yaptığının da bilincindeyiz. Özellikle basın üzerindeki baskıların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum ve aramızdan ayrılan duayen gazetecileri de rahmetle anıyorum” dedi.
 
 
Hrant Dink cinayetini örnek gösterdi
Türkiye`de gazetecilere yönelik bazı saldırıların olduğuna işaret eden Başkan Gökhan, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı canından olduğunu söyledi. Bunun en somut örneğinin ise Hrant Dink cinayeti olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Gazeteciler özellikle Türkiye`de siyasi iktidarların güdümünde olması isteniyor. Yerel olsun, genel olsun her iki durumda da gazeteciler yaptıkları haberlerden dolayı günah keçisi ilan ediliyor ve işlerine son verdiriliyor. Sonuç itibariyle bu noktada maalesef canlarından da oluyorlar. Bunun en somut ve en acı örneklerinden bir tanesi de Hrant Dink cinayetidir. Gazeteciler bir yandan kamuoyunu aydınlatmak için uğraşırken diğer yandan ise hayati tehlikelerle hep boğuşmaktalar. Türkiye`de hala daha 40`a yakın gazeteci şu anda tutuklu durumda. Türkiye`de işsizlik oranı %9`larda seyrederken, gazetecilerdeki bu oran %20`lerde. İşten atılanlar ve işten kovulanlarda bunun ayrı acı bir tarafı. Bu konuda mücadele edenlerin yanında yer almamız gerekir. Çünkü, uzaktan davulun sesi hoş gelir. Gazetecilerin hangi şartlarda çalıştıklarını eğer düşünmezsek, onları bekleyen tehlikeleri göz ardı edersek gazetecilerin kıymetini anlayabilmemiz söz konusu değildir” diye konuştu.
 
“Basın taraf olamaz”
“Gazetecilerin de doğru haber yapma sorumluluğu vardır” diyen Başkan Gökhan; “Medya doğru haber yapmak mecburiyetindedir. Çünkü, kamuoyunu yanıltıcı ve aldatan haberlerle ortaya çıkmak vatandaşlara yapılan bir haksızlıktır. İşimize gelse de gelmese de doğru bilgilendirme yapmak zorundayız. Basın benim anlayışıma göre taraf olamaz. Tarafsız haber yapmak zorundadır. Köşe yazarları yorum yapabilir ama gazetecilerin haberleri doğru açıdan değerlendirmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu.
 
Başkan Gökhan helallik istedi
Yerel seçimlere de değinen Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Yerel seçimlerde yeniden CHP`nin adayı olarak Genel Merkez tarafından görevlendirildim. Seçimlerde kazanın Çanakkale halkının olacağına inanıyorum. Bu süreçte benim uslubum her zaman olduğu gibi hep kamuoyuna doğruları söylemek, şeffaf bir biçimde kent halkına 5 yılın hesabını vermek ve daha sonrada önümüzdeki 5 yılla ilgili öngördüğüm yatırımları ortaya koymaktır. Görev sürem içerisinde bilmeden kırdığım ve hakkı geçen basın mensubu var ise haklarını helal etmesini istiyorum. Ben kendi adıma hakkımı helal ediyorum. Çünkü, ben böyle bir inançta insanım. Yaptığım her konuda helalleşmeyi severim. Belediye personeli de helalleştim ve Çanakkale halkıyla helalleşmek istiyorum. Çünkü, bu önem verdiğim bir konudur. En korkmamız gereken konuların başında kul hakkını üzerimizde taşımaktır. Kimse, Başkan kaybedeceğini anladı ve helalleşiyor gibi yorumlara kapılmasın. Bu benim özel bir talebimdir.” Yapılan konuşmanın ardından Başkan Gökhan, bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nün anısına Anadolu Ajansı Çanakkale Bürosu`nda görev yapan gazeteci Mehmet Bayer`e de hediye takdim etti. Kahvaltı etkinliğinin hemen ardından ise, Başkan Gökhan ve basın mensupları kent mezarlığına giderek, hayatını kaybeden duayen gazeteci Turhan Narler, Yaşar Türe ve Mehmet Cantürk`ü mezarları başında andı.
Paylaş