havadurum

Gökhan, denizcileri ağırladı...

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri açık deniz eğitimi kapsamında Çanakkale’ye geldi.

783
 
Açık deniz eğitimi alan Astsubay Deniz Meslek Yüksekokulu öğrencileri Samsun limanının ardından Çanakkale’ye geldiler. Deniz astsubay meslek yüksek okulu birinci sınıf öğrencilerinden oluşan yetmiş kişilik öğrenci grubu Komodor Deniz Kurmay Kıdemli Albay Serdar Ahmet Gündoğdu komutanlığında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koydular. Kıdemli Albay Gündoğdu ve beraberindekiler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ettiler.
 
“Mavi vatana sahip çıkıyoruz”
Meslek yüksek okulu öğrencilerinin açık deniz eğitimini aldığını ve Gölcüğe döneceklerini ifade eden Komodor Deniz Kurmay Kıdemli Albay Serdar Ahmet Gündoğdu; “Meslek yüksek okulu öğrencilerini bir seyir programı çerçevesin de Samsun limanı ve Çanakkale limanına getiriyoruz. Denizlerimizde toprak parçası kadar değerli. Mavi vatan diyoruz. Kara ne kadar değerliyse egemenlik hakları denizde de o kadar değerli. Denizin altı ve üstündeki ekonomik değerler büyük önem taşıyor” dedi.
 
“Deniz hakimiyeti önem taşıyor”
Denizlerin ekonomik değeri ortaya çıktıkça çatışmanın da arttığını bildiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da ; “Karadeniz de kısmen yok ama Ege ve Akdeniz de, Kıbrıs ta petrol tartışması var. Ege de balık avcılığı ve mil konusu var. Henüz çözülemedi. Ülkelerin çıkarları arttıkça risklerde artıyor. İngiltere okyanus geçti. Falkland adalarından vazgeçmedi. Mantıken vazgeç denilebilir ama gitti orada savaştı ve adaları vermedi. Deniz hakimiyeti çok önemli. Deniz hakimiyetini kaybettiğimiz noktada cesaretle boğaza saldırdılar. Hakimiyet olsa bunu yapamazlardı. Ege de kalırlardı. Bu nedenle deniz hakimiyeti büyük önem taşıyor” dedi.
Paylaş