havadurum

Gökhan; "Beni eleştirin, ama işçilerin emeğine saygılı olun"

1030

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumartesi akşamı ve Pazar günü öğleden önce yaşanan su kesintisi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sarıcaeli Köyünde, Çanakkale Belediyesinden izin alınmadan yapılan sondaj çalışmaları, Çanakkale Belediyesine ait su arıtma ana çelik borunun delinmesine yol açtı. Çanakkale Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, patlağı onarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 18 saat süren çalışma süresinde Güzelyalı, Dardanos ve Barbaros Mahallesinde su kesintisi yaşandı. Su kesintisi, Pazar günü saat 15:00’a kadar sürdü. Belediye Başkanı Gökhan ise, Su Kanalizasyon Müdürlüğü Personeli ile toplantı düzenleyerek konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Gökhan, Sarıcaeli Köyünde yaşanan boru patlağının belediye ile ilgisi olmadığını söyledi. Olayın ardından çıkan spekülasyonlara da yanıt veren Gökhan; “‘Belediyenin personeli, beceriksiz yetersiz ve yeteri kadar personel yok’ demişler” diyerek, sözlerini; “Ben sizin sonuna kadar arkanızdayım, sonuna kadar savunuyorum ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğim” dedi. 

 
“Hepinize, çalışmalarda gösterdiğiniz başarıdan dolayı teşekkür ediyorum”
Cumartesi ve Pazar günleri yaşanan su kesintisinde belediyenin hiçbir hatası olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Su kanalizasyon Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesinin en önemli birimlerinin başında gelir. Çünkü sizler, ötelenemez, ertelenemez, yarına veya bir saat sonraya bırakılamaz işlerde hizmet veriyorsunuz. Yani su patlağı, kanal patlaması, arıtmada olan sorunlar kesinlikle ertelenemez. Mesela yol kazılmış olur, bu yarına ertelenebilir ama su kanalının çalışmaları kesinlikle ertelenemez işler yapıyorlar. En son Cumartesi akşamından başlayıp, Pazar günü öğleden sonra saat 15:00’lara kadar süren patlak çalışmasını yerinde tespit edip, orada sizlerle beraber olduk. Ama yaklaşık 18 saatlik bir çalışma gerçekleştirildi. Öncelikle hepinize, çalışmalarda gösterdiğiniz başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Burada, bizim hiçbir şekilde hatamız olmayan ana çelik su borumuzun delinmesinden söz ediyoruz” dedi. 
 
“Belediyesinin personeli kamu ve kurumlardaki personelden daha becerilidir” 
Yaşanan su kesintisi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan; “Bizden izinsiz, habersiz Sarıcaeli köyünde yeni bir kuyu açılması için İl Özel İdaresinden insanlar geliyorlar, sondajcıya yer gösteriyorlar. Sondajcı da ‘burada su borusu, doğalgaz borusu var mı, yok mu?’ diye düşünmeden başlıyor delmeye ve tam da bizim borunun üzerine kocaman bir delik açıyor. Patlayan ana çelik boru, suyu taşıdığı depodan hem Barbaros Mahallesi’ni besliyor, hem de Güzelyalı ve Dardanos’u besliyor. Burada, ‘Baypas yapsaydınız böyle olmazdı’ diyorlar ama ana borunun baypas olmayacağını bilmiyor. Tabi olay sırasında bilgilendirme yapamadık, sadece sosyal medya üzerinden bilgilendirmede bulunabildik. Bu olayda, borunun boşalması lazım, oradaki tazyikin gitmesi lazım ve kaynak yapmak için tamamen boşalması lazım. Kelepçe yapmak istedik, olmadı. Biz de mecburen kaynak yapmak zorunda kaldık. Suyun boşalması ve onarılması, arkadan suyun yavaş yavaş verilmesi işlemlerinin ardından saat 15:00 gibi sularımıza kavuştuk. Tabi çalışmalar, anlattığımız kadar basit değil. Gecenin karanlığında suların içerisinde 18 saat boyunca çalışmak zor. Kışın herkes yatağında uyurken sizler tarlalarda, başka yerlerde -1, 0, 6 derecede suların içerisinde onarım yapıyorsunuz. ‘Belediyenin personeli, beceriksiz yetersiz ve yeteri kadar personel yok’ demişler. Belediyemizin yeterli sayıda personeli vardır ve Çanakkale Belediyesinin personeli, mühendisinden, çalışanına kadar bütün kamu ve kurumlardaki personelden daha ehliyetli ve daha becerili insanlardır” ifadelerini kullandı. 
 
“Beni eleştiriyorsunuz, eyvallah ama en azından işçilerin emeğine saygılı olun”
Olayın ardından ortaya atılan iddialara yanıt veren Gökhan; “Bunu yazanlar, bunu bilmiyorlar, sadece akan suya bakıyorlar. Dolayısıyla ben, her zaman sizlerin yanındayım. Kim, ne derse desin, sizlerin emeğiniz ödenmez. Tabi bunu fırsat bilip dedikodu yapıyorlar. Bu dedikoduları milletvekilleri de yapıyor. O eksik, bu eksik diyerek bizi kötülemeye çalışıyorlar. Beni eleştiriyorsunuz, eyvallah ama en azından işçilerin emeğine saygılı olun. En fazla 18 saat su akmadı, gidip başka mahallelerden alınabilir. Tabi belediye personeli, beceriksiz, yetersiz diye yayılmış olması son derece ayıptır ve bunu kabul etmem söz konusu değildir. Ben sizin sonuna kadar arkanızdayım, sonuna kadar savunuyorum ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğim” dedi. 
 
“Sizi beceriksiz ve yetersiz görenler buraya gelsinler, size söylesinler”
Sosyal medya üzerinden personel hakkında yapılan paylaşımlara da cevap veren Gökhan; “Sizi yetersiz, beceriksiz ve tembel görenleri, buraya davet ediyorum. Buraya gelsinler, sıkıntılarını size söylesinler. Gelecekler, size söyleyecekler, siz de onlara anlatacaksınız. Ben, bu olayı vesile kılıp emekçilerin kötülenmesine üzülüyorum. Ben siyasi adamım, beni kötüleyebilirsin, beni yetersiz bulabilirsin ama benim emekçi arkadaşlarımı yetersiz veya beceriksiz bulamazsın. Siz, orayı işaret edip, sondajcıya ‘orada su var’ diyenlere bak. Asıl onlar yeteneksiz, beceriksiz insanlar” dedi.
 
“Deldirdin bizim boruyu”
Boru patlağı sonucu ortaya çıkan zararın tazminat şeklinde ödeneceğini söyleyen Başkan Gökhan; “Deldirdin bizim boruyu. Ama tazminat ödeyecekler. Boruyu ödeyecekler, işçilerin emeğini ödeyecekler, gece mesaisini ödeyecekler ve suyu ödeyecekler. Orada, binlerce ton arıtılmış su gitti. Yani bu affedilebilir bir hata değildir.  Çağrı merkezimizde normalde Pazar günleri bir nöbetçi olur, o gün 3 tane arkadaşımızı görevlendirdik. Su kesintisi her bölgede, herkes için en önemli sorundur. Su kesintisi olduğu zaman çağrı merkezi yoğunlaşabiliyor. Bu konu hakkında yeni bir çalışma yapmaya karar verdik. Su kesintisi olduğu zaman çağrı merkezine bir sistem gelecek ve telefon açan vatandaşımız, sorun hakkında bilgilendirilecek. Dolayısıyla, o yoğunluğu bu şekilde azaltmayı planlıyoruz. Çünkü sırada herkes bekliyor ve yoğunluktan kaynaklı hat düşmüyor” dedi. 
 
“Aldığınız maaşlar sonuna kadar helaldir”
Personelin her koşulda sorgusuz çalıştığını söyleyen Gökhan; “Olay zamanında ‘bir de santrali kapatmışlar’ diye sosyal medyaya yazmışlar. Santrali kapatmayı bırak, telefonlara ben cevap verdim. Tabi bunu yapan vatandaşlara kızmıyorum, çünkü bilmiyorlar. Ama bunu bir de kasten yapanlar ve özellikle emek üzerinden yapanlara sizlerin hakkını helal etmiyorum. Sizler, gerçekten çok emek harcıyorsunuz. O yüzden aldığınız maaşlar sonuna kadar helaldir” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş