Gökhan: "Baz istasyonları sökülecek"

İsmet Paşa ve Esenler Mahallerinde kurulu olan ancak faaliyete geçmeyen baz istasyonları kaldırılacak. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belirlenen alanın dışına kurulan baz istasyonlarının faaliyete geçmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

1106
Meclis kararıyla belirlenen yerlerin dışına yapılan baz istasyonlarının söküleceğini ifade eden Başkan Gökhan;  “Esenler mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve belirlenen yere yapılmayan her iki baz istasyonu şu an çalışamaz durumda. Bunların çalışması söz konusu değil. En kısa sürede sökümü yapılacak” dedi.
 
 
İsmet Paşa Mahallesi ve Esenler Mahallesinde kurulu bulunan baz istasyonlarının durumunu CHP Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Şevik, meclis gündemine taşıdı. Mahalle sakilerinin baz istasyonlarının kaldırılmasını istediğini hatırlatan Şevik, son durumunu Başkan Gökhan’a sordu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “kulelerin en kısa sürede sökümü yapılacak. Faaliyete geçmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.
 
“İnsan sağlığını olumsuz etkiliyor”
Belediye Meclis Toplantısında söz alan CHP Meclis üyesi Mehmet Emin Şevik; “İsmetpaşa mahallesi Troia, Çimen, Eğitim- 1, On sekiz mart siteleri ve papatya sitesi sakinleri yaklaşık 2.5 ay önce halı saha kenarına konulan baz istasyonunun kaldırılmasını istemişlerdi. Hepimizin bildiği gibi Yargıtay 4. Hukuk dairesinin vermiş olduğu kararda baz istasyonlarının yaydığı radyasyonun referans değerlerin altında olsa bile meskun alanlarda yarattığı radyasyondan dolayı söz konusu alanlarda uzun süreli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığı olumsuz yönde etkilenecektir gerekçesi ile sökülmesine hükmetmiştir. İsmet paşa mahallesinde 2.5 ay önce kurulan baz istasyonunun ne zaman kaldırılacağı konusunda meclis ve mahalle sakinlerini bilgilendirilmesini istiyorum” dedi.
 
“En kısa sürede sökümü yapılacak”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da baz istasyonlarının söküleceğini bildirdi. Gökhan şunları söyledi; “Esenler mahallesinde de buna benzer bir kule var. Bunların meclis kararı ile yerleri tespit edilmiştir. Fakat belirlenen yerlerine yapmadılar. Her ikisi de şu an çalışamaz durumda. Bunların çalışması söz konusu değil. Bize de başka alanlardaki yerleri  ile ilgili geliyorlar. Onların en kısa sürede sökümü yapılacak. Bugüne kadar hiç çalışmadılar. Çalışmaları da söz konusu değil. Çünkü, elektrik bağlanmıyor. Elektrik verilmiyor. Bizim dışımızda bizim gösterdiğimiz alanın dışarısına yaptılar. Kendi kendilerine  farklı bir yere yaptılar. 116 jandarma refüjünü söyledik ama onlar başka yere kurdu. Onların faaliyeti söz konusu değil. En kısa sürede kaldırılacak.”
Paylaş