Gökhan; “Yeni binalarda çatı sularının toplanması istenecek”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilerleyen günlerde yeni binalardaki çatı sularının toplanmasının zorunlu hale geleceğini söyledi.

504
Çanakkale Belediyesi, kente kazandıracağı yeni hizmet binası ile herkese örnek olacak. Yeni hizmet binasında uygulanacak olan teknoloji ile çevreci anlayışa öncülük edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin, yeşil bina projelerine yönelik teşvik yönetmeliğinin olduğuna da dikkat çekti. Gökhan; “Yeşil binalara teşvik yönetmeliğimiz var. Çanakkale Belediyesi’nde şu anda yürürlükte olan bir yönetmelik var. Yeşil bina projesi geldiğinde, çatı sularının değerlendirildiği, rüzgar ve mevsimden yararlanan gibi projeler geldiğinde zaten biz bunları teşvik ediyorduk. Bunu da teşvik ederken, kendimizde buna uygun bir proje yapıyoruz. Yani yeşil ve çevreci bir belediye hizmet binası yapıyoruz” dedi.
 
“Çatı sularının mutlaka toplanması istenecek”
Hükümetin yeni binalarda artık çatı sularının mutlaka toplanmasını isteyeceğini ve bunu mecbur tutacağını kaydeden Başkan Gökhan; “Son yıllarda bu konu basında da yer alıyor. Bunu hükümette mecbur tutacak. Artık, yeni binalarda çatı sularının mutlaka toplanması istenecek. Bu çok yakında çıkacak. Dolayısıyla biz yapacağımız yeni hizmet binası ile bu anlayışa öncülük etmiş olacağız. En azından nasıl yapılıyor, teknolojisi nedir ve ısının kontrolü gibi konular bu sürece birer örnek olacaktır. İleride bunlar hayata geçirilirken, bir çok insana da bu esin kaynağı olacaktır. Bu teknolojiden yararlanılacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Paylaş