Gökhan’ın sunumu göz doldurdu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından sunumu yapılan 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısına katılan CHP gurubu kabul oyu verirken AKP ve MHP gurupları çekimser oy kullandı. AKP ve MHP grup başkan vekilleri faaliyetlerden ötürü emeğe geçenlere teşekkür ederek, bazı konulardaki eleştirilerine rağmen yaklaşımlarının olumlu oldukları gözlendi.

782
 
Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı son oturumunda görüşülen 2011 yılı faaliyet raporu CHP’li üyelerin tamamının kabul, AKP ve MHP gurubunun çekimser oyları ile kabul edildi. Meclise Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren başkan Gökhan, A’dan Z’ye tüm çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Yeni projelerle ilgili bilgilerde veren Başkan Gökhan; “Cumhuriyet Meydanının altının otopark yapılması için inceleme yapıyoruz. Atık su arıtma tesisin ihalesi 8 Mayıs’ ta gerçekleştirilecek. İkinci kordon projelerini hazırlıyoruz. Yakında tamamlanacak. İnönü caddesini düzenleyeceğiz. Orta ve ağır engelliler rehabilitasyon merkezi imza aşamasına geldi. 19 Mayısta kapalı spor salonu ve tenis sahalarının açılışını gerçekleştireceğiz. Piri reis caddesine yaptığımız Atatürk heykelini de 23 Nisan’a yetiştireceğiz” dedi.
 
 
“Bütçe % 100.33 oranında gerçekleşti”
Meclis toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bütçe, tahsilat, gelir gider bütçesi ve devam eden, tamamlanan projelerle ilgili bilgiler verdi. Belediyenin kasasında net 20 Milyon TL olduğunu bildiren Başkan Gökhan, bütçenin % 100.33 oranında gerçekleştiğini ifade etti.
 
Gökhan şunları söyledi; “% 75 tahsilat oranını yakalamış durumdayız. Burada bizi en çok işyeri kiralarının tahsilatı zorluyor.  68.380.205.50 TL tahmini belirlediğimiz gelir bütçesini % 100.33 fazla ile 68.605.622.07 TL olarak gerçekleştirdik. Gider bütçesi de % 86.16 olarak gerçekleşti. Gelirin gideri karşılama oranının % 101’lik bir oran yakaladık. 20 milyon nakit para kasamızda bulunuyor”.
 
“Yatırımlar sürüyor”
Faaliyet raporu hakkında bilgiler veren başkan Gökhan yatırımların sürdüğünü bildirdi. Gökhan şunları söyledi; “İkinci kordonun devamını sağlamak için DSİ ile görüştük. Kısa bir süre sonra duvarı yıkacağız. Meteoroloji önünden plaja kadar varacağız. İkinci kordon projeleri hazırlanıyor. Yakında tamamlanacak. Seramik müzesinin ihalesi tamamlandı. Askeriyeden tahsisi gerçekleşecek. Bu amaç dışında kullanılmama yönünde bir şart var. Orta ve ağır engelliler rehabilitasyon merkezi ihale süreci tamamlanacak. Milli eğitim müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bu konu ile çok ilgili bir milli eğitim müdürü var. Bu da bizi memnun ediyor. Kendisinin engelliler üzerine uzmanlığı var. Projenin daha çabuk ilerlemesi için çalışıyoruz. Bu yıl İnönü caddesinde düzenleme yapacağız. Atatürk caddesini de bu çalışma içerisine alacağız. Doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmaları gerçekleşecek. 2012 bizim için ulaşım yılı. Toplu taşımanın daha da iyileştirilmesi için  çalışıyoruz. Atık artıma tesisinin ihalesi 8 Mayıs’ ta yapılacak. Hızlı bir biçimde sonuçlandıracağız. Katı atıkların toplanması konusunda başarılı çalışmalar yaptık. Ama atık yağların toplanması konusunda sıkıntılar var. Halkı bilgilendireceğiz. Muhtarlıklarda atık yağlar toplanıyor. Halkımız da atık yağlarını muhtarlıklara getirebilirler. Toplum merkezlerinden 3601 kişi faydalandı.”
 
Cumhuriyet Meydanının zemini için otopark yapımı konusunda araştırma ve inceleme için İSPARK’la görüştüklerini ifade eden Başkan Gökhan “Önümüzdeki günlerde inceleme yapılacak” dedi. Gökhan ayrıca Atatürk mahallesine anaokulu yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.  
 
Grup Başkan vekilleri görüşlerini belirtti
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sunumunun ardından parti gurup başkan vekilleri de görüşlerin belirten konuşmalar yaptılar. AKP Gurubu adına konuşma yapan Cumhur Kabasakal, kordon projesinin başarılı sürdüğünü ifade ederek “sizi ve emek verenleri kutluyorum” dedi. Kabasakal ayrıca; “bütçe gerçekleşme oranının artması daha gerçekçi bir bütçe yapıldığının da göstergesi.. Hizmet gruplarının 1,3 trilyon zararı var. Kanalizasyon ve yol çalışmaları ile övünmediğimiz faaliyet yılları diliyoruz” dedi.
 
MHP Grubu adına konuşma yapan Şahin Başdoğan da Çanakkale de kent içi trafik sorununa dikkat çekti. Başdoğan; “Otopark sorunu var. Toplu taşıma teşvik edilmeli. Yağışlı havalarda otobüs durakları suyla doluyor. Akıllı su sayacını teşvik ediyoruz ama kullanım azalıyor. Kordon boyu belediyenin yüz akı bir proje oldu. Granit taşların bazı yerlerde tahrip olduğunu görüyoruz. İşin kabulü yapılırken bunlara dikkat edilmeli” dedi.
 
CHP gurubu adına konuşma yapan Muzaffer Özgen de; “CHP olarak kendi kendimizi denetlemeliyiz. Hakan Vural’ın olmaması beni üzdü. Kararların mecliste % 70 oy birliği ile alınması sevindirici. Bu kararlar Türkiye’ye örnek olmalıdır. Çoğunluk olunan yerde azınlığın hiçe sayıldığı kararların zoraki alındığı tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmalıdır” dedi.
 
CHP meclis üyesi Muharrem Erkek de, Başkan Gökhan’ın ekibiyle başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek; “Çanakkale daha keyifli ve yaşanabilir bir kent oluyor” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Faaliyet Raporu oylandı. Oylamada AKP VE MHP gurubu çekimser oy verirken CHP gurubu kabul oyu verdi. Faaliyet raporu 13 kabul 6 çekimser oyla oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Paylaş