Gökhan’dan şoförlere çöp fırçası

Yerlere atılan çöplere isyan eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cuma Pazarı park alanına çöp atan otobüs şoförlerine fırça attı. İsmetpaşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda, vatandaşların şikayeti üzerine Cuma Pazarı park alanını inceleyen Başkan Gökhan, bilinçsiz bir şekilde gelişi güzel atılan çöpleri görünce isyan etti.

776
 
Şehirlerarası otobüs terminali yerine, Cuma Pazarı park alanına park eden otobüsçüleri, yerlere atılan çöpler için azarlayan Başkan Gökhan, çevre kirliliğine neden olan çöpler nedeniyle önce belediye çalışanlarına daha sonra da otobüs şoförlerine çıkıştı. İnceleme yaptığı sırada bir otobüs şoförünü fırçalayan Başkan Gökhan; “Kardeşim siz kendi memleketinizde böyle mi yapıyorsunuz. Yaptığınız çok ayıp, Etraf çöplüğe dönmüş” dedi...
 
 
Çanakkale de semt pazarlarının kurulduğu Pazar yeri adeta otobüsçülerin mekânı oldu. Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsçüler pazar yerine hem çöplerini atarak çevre kirliliği yaratıyor hem de araçlarını yıkıyorlar. Pazar yeri otoparkında inceleme yapan ve tepkisini dile getiren Başkan Gökhan trafik ekiplerinin gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade etti. Otoparkta düzenlemeye gideceklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Buraya giren araçlar denetlenecek. Sadece turist getiren otobüsler girecek. Şehirlerarası ve ilçe otobüsleri giremeyecek. Kapı girişine bekçi konulacak. 3 adet bekçi çalışacak. Pazar günü girişlerde otopark yöneticisi olacak. Müşteri ve esnaf araçlarını düzene sokacak” dedi.
 
Garaja gitmesi gereken otobüslerin Pazar yeri otoparkına trafik ekiplerinin müdahalesi olmadan nasıl geldiğine anlam veremediğini ifade eden başkan Gökhan; “Buraya nasıl geliyorlar? Trafik bunları görmüyor mu? Buraya nasıl park ediyorlar? Garaja girmeleri gerekmiyor mu? Burası otogar değildir. Şehrin içerisine artık araç sokulmaması gerektiğine inanıyorum. İl Trafik Komisyonu kararı var fakat uygulama yok. Kapıyı kapatacağım. Bekçi koyacağım. Başka türlü hiç kimse bunu denetlemiyor. İlçe minibüslerinin otobüslerin park etmemesi gerekir. Hepsi garaja gitmeli. Ama trafik hiçbir şey yapmıyor. Elini sürmüyor. Dolayısıyla bende buranın kapısını kapatacağım. Ama sokak aralarında duruyorlar. Hiçbir trafik polisi engel olmuyor. Bunların kontrol edilerek kaldırılması gerekmektedir. Sokak aralarında araç yıkıyorlar. Görüyorsunuz bütün pisliklerini buraya dökmüşler. Bu insanlık suçudur. Burada insanlar geziyor. Otogar var, gir orada temizliğini yap. Bu konuda gerekli önlemleri alacağım” dedi.
 
Sarıçay kenarında bulunan alana gezinti ve spor yapmaya gelen vatandaşlarda duruma tepki gösterdi. Çöplerin etrafa atılmasından şikayetçi olan vatandaşlar; “Burası çöplerle dolmuş. Burası Pazar yeri otoparkı. Bunlar neden buraya park ediyorlar. Görevi olanlar gelip denetlemeli. Her gün geçiyorum buralardan her gün otobüsler pisliklerini atıyor” şeklinde konuştular. 
 
 
 
Paylaş