Gökhan’dan ders gibi cevap!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP ilçe başkanın açıklamalarını kamuoyuyla paylaştı...

1164
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün Akfa arazisiyle ilgili ortaya attığı iddialara Çanakkale Belediye Meclisinde cevap veren Başkan Gökhan adeta ders verdi. Öncü’nün ‘berber koltuğunda duyduğu’nu iddia ettiği konuların Çanakkale Belediye Meclisinde ve imar komisyonunda enine boyuna konuşulduğunu ve konuşulmaya da devam edeceğini söyleyen Başkan Gökhan, konuyu ayrıntılarıyla ortaya koydu.
 
“Adnan Öncü’yü destekliyorum!”
AKP’de yaklaşan ilçe kongresi öncesi Adnan Öncü’nün şov yaptığını ileri süren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, iddialara bir bir cevap verdikten sonra; “Allah Adnan Öncü’yü başımızdan eksik etmesin. Herkes oy versin. AKP’li üyeleri bu arkadaşa oy vermesini öneriyorum” diye espri yapmaktan da geri durmadı. AKP İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün Milletvekili Serdar Soydan ile ilgili söylediklerine de cevap veren Başkan Gökhan, CHP’de hiç kimsenin bu tür ilişkilerle yerini garantiye alamayacağını da belirtti.
 
Ve Ülgür Gökhan’dan karşı atak
Bir süredir kamuoyunda fısıltı olarak dolaşan Çanakkale / Kilitbahir hattına yeni bir firmanın gireceği yolundaki konuyu gündeme getiren Başkan Gökhan; “GESTAŞ’ın Kilitbahir hattında  iki hattın kime peşkeş çekildiğinin bilinmesi lazım. GESTAŞ’ta belediyenin hissesi var. Ben yönetim kurulu üyesi iken bulunmadığım  toplantıda ihalesiz iki tane hat bir firmaya veriliyor. Halbuki ihalesi yapılmalı.  Eğer % 15 olursa Çanakkale Belediyesi’nin hisse değeri artacaktır. Buna itiraz ettim. Yönetim kurulu başkanlığına itirazımı bildirdim. Bazı şaibeler var. Foyaları sonra ortaya çıkar” diyerek yeni bir tartışmanın fitilin ateşledi.
 
 
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün yönelttiği iddialara cevap veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “AKP Merkez ilçe Başkanının artık pek ciddiye almamız gereken ama sonuç itibariyle kamuoyu ile paylaştığı için burada da hem meclis üyelerini töhmet altında bırakan hem kamuoyunu yanlış bilgilendiren, bilmediği konularda ahkam kesen basın açıklamasına bir açıklama yapmak gerekiyor. Bunun içerisinde AK Partili meclis üyelerini de ilgilendiren bölümler var. Mülkiyetten sonraki Köy Hizmetleri kendi partilerine pay edilmesi nedendir. Burada Çanakkale Belediyesi’ne ait herhangi bir mülkiyet göremedim. Balıkçı 286’nın olduğu alan bize ait. O da vakıf zamanında yapılmış bir tesistir. Yeşil alanda kaldığı için Çanakkale Belediyesi uhdesine geçmiştir. Ama o günden bugüne kiracısı değişmemiştir. Müstecirin Ak Parti’ye yakın olduğunu biliyorum, Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil. Mülkiyet belediyeye geçtikten sonrada herhangi bir partizanlık yapılmamıştır. Burada onun dışında belediyenin dağıttığı mülkiyet söz konusu değildir. Sayın Fenercigil’in yeri vardır Erhan Tez’in mülkiyeti vardır. Vakfa ait Belediyespor’a verilmiş sörf merkezi ve daha sonra İÇDAŞ’ın da katkıları ile yelken merkezi olarak kullanılan yerdeki işletme bir müstecire Belediyespor tarafından verildi. Bu sorunun neye dayanılarak sorulduğunu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.
 
“Kuaförde saçını boyatırken mi söylentiyi duydu”
AKFA arazisiyle ilgili açıklama yapan Başkan Ülgür Gökhan; “AKFA arazisi denilen bir bölgenin CHP milletvekilimizle birlikte isim vermiyor ama Serdar Soydan’la birlikte demek istiyor. Şehrimizin tanınmış mücahitlerinden birine, basın bildirisi için bunu okuyorum Sayın Resul Başot mücahit. Hangi dini savaşta savaşmışsa öğreneceğiz bakalım, bir mücahitliği sıfatı nerede almış öğreneceğiz. Şehrimizin tanınmış mücahitlerinden birine inşaat işi için verileceği söylenmektedir. Merkez İlçe Başkanı kuaförde saçını boyatırken mi söylentiyi duydu bilemiyorum. Proje kitapçık halinde elden ele dolaştırıldı deniyor.  Evet doğrudur. İmar komisyonu üyelerinin elinden eline dolaşmıştır. Projeyi yapanlar projeyi savunmak için kitapçık yayınlamıştır. Projeyi sunacak. Bu tartışma imar komisyonu ve grup başkan vekilleri ve belediye imarla ilgili arkadaşlar inceledi. Bu konu enine boyuna tartışıldı. Ak Parti grup başkan vekili imar komisyonu üyesi MHP’li, CHP’li üyeleri ile AKFA arazisindeki sunulan proje enine boyuna tartışıldı, tartışılmaya devam ediyor. İmar komisyonu kararı var. Orada AKP’li üyenin de katılımı vardır. Sonuçta bu bir yere gelecek. Meclisin kabul edeceği noktaya geldiğinde oturulup konuşulacaktır” diye konuştu.
 
 
“CHP’de pazarlık edilerek aday olunmaz”
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün AKP ile CHP’yi birbirine karıştırdığını kaydeden Başkan Gökhan, CHP’de milletvekilleri ile pazarlık edilerek aday olunmayacağını anımsatarak; “Serdar Soydan ve Belediye Başkanı parti içinde ayrı ayrı kutuplardandır. Ayrı ayrı kutuplardanız, doğrudur. Bu projede birleşmeleri Ülgür Gökhan’ın adaylığını garanti altına aldığı anlamına gelmektedir. Bu arkadaş AKP ile CHP’yi birbirine karıştırmıştır. Bizde bu tür alışverişlerle adaylıklar tespit edilmez. CHP’de adaylar tüm üyelerin katılımı ile olur. Milletvekilleri ile pazarlık edilerek aday olunmaz. AKP’de böyle olunur. Onda şüphe yok. Onlarda parti içi demokrasi hak getirdiği için elbette ki kendini aynada gördüğü gibi bizi de öyle zannediyor. Ülgür Gökhan’ın belediye başkan adaylığını hiç kimse garanti edemez. Genel başkan dahil. Hiç kimsenin adaylığı kesinleşemez. Benim tahminim sayın ilçe başkanının yandaşı birilerini bu alanda gözü olduğu ve bunların mal sahipleri ile diyalog halinde olduğu ve bunun başarısızlıkla sonuçlanması noktasında bir telaşı olduğundan diye düşünüyorum. Burada bu yerle ilgili daha önce başkaları da geldi. Meclisin genel görüşü de bellidir. Burada güzel bir yapılanma yapılabilir mi diye tartışıyoruz” dedi.
 
“Biz peşkeş çekmiyoruz”
“Biz hiçbir şeyi peşkeş çekmiyoruz” diyen Başkan Gökhan, şu şekilde konuştu: “Son olarak, Başkan işletmelerin yıkımı için karar çıkartmaya uğraşıyor diyor.  Ben bir işletme yıkacağım diye belediye meclisi gündemi oluşturmadım. Çünkü yıkılacak bir işletme yok. Biz kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan alanların açılmasıyla ilgili bir görüşme yapalım diye gündeme getirdik. Devlet Su işleri ve Meteoroloji’nin önündeki alanın açılmasında zorlanıyoruz. Burayı yayaya açmak istiyoruz. Üniversite telini kaldırdıysak bunu da buradaki duvarı da kaldıracağız. Burada beraber gündemi oluşturuyoruz. Bunları bilmesi gereken ilçe başkanı böyle bir tespitte bulunmasını benim beynim almıyor. Çünkü bu tamamen bir kötü niyet içeriyor. Kongrede seçilmesini canı gönülden istiyorum. Ben önümüzdeki AK Parti Merkez İlçe kongresinde Sayın Adnan Öncü’yü destekliyorum. Allah Adnan Öncü’yü başımızdan eksik etmesin. Herkes oy versin. AKP’li üyeleri bu arkadaşa oy vermesini öneriyorum. Biz hesabımızı veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Biz yandaşımıza peşkeş çekmiyoruz.”
 
“İki hattın kime peşkeş çekildiğinin bilinmesi lazım”
Kendisinin katılmadığı bir GESTAŞ’ın toplantısında iki tane hattın ihale yapılmadan bir firmaya verildiğinin altını çizen Başkan Gökhan; “GESTAŞ’ın Kilitbahir hattında iki hattın kime peşkeş çekildiğinin bilinmesi lazım. GESTAŞ’ta belediyenin hissesi var. Ben yönetim kurulu üyesi iken bulunmadığım toplantıda ihalesiz iki tane hat bir firmaya veriliyor. Halbuki ihalesi yapılmalı. Eğer % 15 olursa Çanakkale Belediyesi’nin hisse değeri artacaktır. Buna itiraz ettim. Yönetim Kurulu Başkanlığına itirazımı bildirdim. Bazı şaibeler var. Foyaları sonra ortaya çıkar. Bir ikinci peşkeş sandal baseni,  sandal baseni yeri 81 yılından beri belediyenin kirasında. Bakanlar Kurulu kararı ile alındı. Burası birilerine peşkeş çekilmek için alındı. Kimin olduğunu çok yakında göreceksiniz. Artık saldırılara son verilsin. CHP yerel iktidarına yönelik saldırılara son verilmesi gerekir. Kim ne isterse yapsın burada CHP iktidarı devam eder. Bu tür zırva işleri kamuoyuyla paylaşmak AKP’ye yakışmıyor.  Merkez ilçe Başkanına da yakışmıyor” dedi.
 
Soydan; “Öncü’yü muhatap dahi almam”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, hakkında iddialar ortaya atan AKP Merkez ilçe Başkanı Adnan Öncü’ye sert yanıt verdi. Soydan; “Eğitimsiz sanatçılar vardır. Gündeme gelmek için meşhur sanatçılara çatarlar. Adnan Öncü onun gibi bir şey yapıyor” dedi.
 
AKP Merkez ilçe Başkanı Adnan Öncü yaptığı basın açıklamasında CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’la ilgili iddialar ortaya atmıştı. İddialarla ilgili görüşlerini aldığımız Soydan, Öncü’ye sert yanıt verdi.
 
Soydan, şunları söyledi; “Adnan Öncü’ye ancak sana ne derim. Muhatap dahi almam. O kadar basitçe bir şey yapmış ki cevap vermeye değmez. Ülgür’le anlaştı diyor, sana ne? Sana mı soracağım anlaşmayı. Kimin aday olacağını da sana mı soracağız. Çok önemsemiyorum. Muhatabımda değil. Ben siyaset yapıyorum diye ailem ticaretten mi çekilecek. Böyle abuk subuk bir düşünce olabilir mi? Böyle aptalca bir düşünce olabilir mi? Siyasetteki arkadaşlarımız İl başkanlığı yapıyor, belediye meclis üyesi yapıyor diye ticareti mi bıraksın? Ne konuştuğunu kendiside bilmiyordur. Gündeme gelmek için yapıyordur. Eğitimsiz sanatçılar vardır. Gündeme gelmek için meşhur sanatçılara çatarlar. Onun gibi bir şey yapıyor. Bununla ilgili bir şey söylemeye kalksak. Söylenecek çok şey var. Kendisi bilir neler söyleneceğini. Bizi de konuşturmasın. Akfa’nın olduğu bölge bu haliyle mi iyi yoksa kazanılması mı lazım böyle düşünmek gerekiyor. Güzel de bir proje ortaya çıktı. O bölgenin havasını değiştirecek bir projedir. O bölgeye daha iyi bir yaşam katacak projedir.  AK Parti’den çok talip olan oldu. Biz anlaşınca mı bu yer kötü oluyor?”
Paylaş