havadurum

Gökçeada cinayetinde rekor ceza...

7 Haziran 2013 tarihinde Gökçeada Dereköy`de işlenen cinayet sonuçlandı. Çanakkale Ağırceza Mahkemesi`nde görülen davada, tutuklu bulunan Fatma K., 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren davaya konu olan cinayetin asıl sebebi ise; “Yasak aşk”...

1957
Gökçeada`nın Dereköy köyünde 7 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı olayın son duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kocasının yeğeni M. Y`ye aşık olduğu ileri sürülen Fatma K.`nin, kıskançlığının üzerine yaşanan olaydan önce, sık sık genç aşıklardan P. Sofyano`yu tehdit ederek, ilişkisine son vermesini istediği, Sofyano ise tehditlere aldırış etmeden M.Y ile olan ilişkisine devam ettiği ortaya çıktı.
 
7 Haziran 2013 günü ise; beline koyduğu silahı ile Panayota`ların evine giderek tartışmaya başlayan Fatma K., silahını çekerek önce P. Sofyano`nun annesi Sofia Sofyano`ya ateş açtı, ardından da P. Sofyano`ya arkasından ateş açtı. Sofia Sofyano, olay yerinde hayatını kaybederken kızı P. Sofyano ise olaydan yaralı olarak kurtuldu. Bir buçuk yıl süren dava soruşturması sırasında Fatma K`nin kocasının yeğeni M.Y ile ilişkisi olduğu ve kıskançlık üzerine cinayeti işlediği iddia edildi.
 
16 Aralık tarihinde son duruşması yapılan davada, Fatma K`ye, “Kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, tahdit, silahla tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından toplam 39 yıl hapis cezası verildi. Bu cezanın Çanakkale`de verilen en yüksek cezalar arasına girdiği öğrenildi.
Paylaş