Gökçeada’yı sel aldı...

Gökçeada ilçesinde Çınarlı Deresi`nin taşması sonucu cadde ve sokakları sular altında kalırken, bazı işyerlerini de su bastı.

655
 
 
Gökçeada ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ile birlikte Çınarlı Deresi taştı. Gün boyu etkili olan sağanak yağış sonrası su taşkını nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle ilçe merkezinin cadde ve sokakları sular altında kalırken, bazı işyerlerini de su bastı. Gökçeada Belediyesi`ne bağlı ekipler suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ederken, işyerlerini su basan esnaflar ise kendi imkanları ile suları tahliye etmeye çalıştı. Saat 20.30 sıralarında şiddetini arttıran sağanak yağış yarım saat süreyle etkisini sürdürürken, ilçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi yine taştı. Dere yatağından aşan çamurlu yağmur suları, ilçe merkezindeki sokak ve caddeleri adeta Venedik`e çevirirken, işyerleri de sular altında kaldı. Gökçeada ilçesinde yaşanan sel olayını anlatan ilçe halkı, derenin taşması nedeniyle sel sularının birden geldiğini ve bir anda cadde ve sokakları su bastığını ifade ettiler. Yollardaki yağmursuyu yüksekliğinin 30-40 santime ulaştığını kaydeden vatandaşlar, su seviyesinin arabaların kapı hizasını aştığını dile getirdiler.
 
 
İkinci kez sel felakaeti yaşandı
Gökçeada ilçesinde geçtiğimiz 2 Mayıs`taki sel felaketinin ardından aynı nedenle bu kez ikinci sel felaketi yaşandı. Sel felaketinin yaşandığı Gökçeada ilçesinde belediye ekipleri ise su basan cadde ve sokaklarda çalışmalarına hemen başlarken, vatandaşlarda kendi imkanları ile suları tahliye etmeye çalıştı. Şiddetli yağışın ardından Gökçeada Belediyesi`ne bağlı ekipler, yağmur sularının yollara taşıdığı çamurları temizlemeye başlarken, sel suları nedeniyle yolların zarar gören bölümleri de onarılıyor.
 
 
Meteoroloji uyarmıştı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Gökçeada ilçesinde kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Meteoroloji yetkilileri; “Balıkesir Meteoroloji Radarından alınan son verilerin değerlendirmesi sonucu; Gökçeada’da devam etmekte olan sağanak yağışın, önümüzdeki 3 saat süresince kuvvetli olarak devam edeceği ve önceden yağmış olan yağışlardan dolayı toprağın suya doygun olması vesilesiyle; oluşması muhtemel ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” diyerek uyarılarda bulunmuştu.
Paylaş