Gökçeada’da sintine hareketliliği

Gökçeada`da geçtiğimiz aylarda çalışmaları başlayan sintine tesisi tartışmaları duruldu derken, “Ada Kargası” konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunu yazdı. Ada Kargası`nın haberine göre, ilgili şirket son günlerde üst üste adaya gelerek bir dizi temaslarda bulunuyor. Ada Kargası ise tesise karşı çıkılması gerektiğinin altını çizerek, “Tek vücut olduğumuzu, işçisi, çiftçisi, turizmcisi, esnafı, memuru, öğrencisi hepimizin adamıza sahip çıktığımızı göstermenin zamanıdır” dedi.....

675
Gökçeada`daki sintini tesisi ile ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Ada Kargası “Gökçeadayı sahipsiz mi sanıyorsunuz?” başlıklı yazısında, “Sintine denilen doğa ve deniz düşmanı gemi atıklarının adamızda depolanması ihtimali tüm adalıların büyük tepkisini çekmiş durumda. Bir süredir sanki vazgeçilmiş gibi görüntü vererek kamuoyunun tepkisinin azalmasını bekleyen şirket son günlerde üst üste ada ziyaretleri yaparak, çevrecileri, basını, belediyeyi ikna turları yürütmektedir. Şirket belediyeye pay vererek, bir anlamda rüşvet ile `ikna` etmeyi planlarken, diğer kesimlere de, aynı `altıncılar` gibi, ne kadar tehlikesiz ve çevre dostu bir sistemle çalışacaklarını anlatmaktadırlar. İnanın nükleer santral kuruyor olsalardı da aynı ölçüde güvenli ve temiz olduğunu yemin ederek anlatırdı bunlar.Oysa biz biliyoruz ki disiplin ve teknolojisi ile başı çeken Japonya bile nükleer kaza yaşadı. Ve yine biz biliyoruz ki daha bir kaç yıl önce Türkiye`de sintine depolama tesisi patladı” ifadelerine yer verdi.
 
Başkan Çetin de karşı çıkmış
“Elbette sintine bir yerde depolanacak” denilen Aga Kargası yazısında, “Sintinenin gemilerden alınması da denizleri korumak içindir. Ancak, bir zorunluluk olmadığı halde bu depolama neden anakarada yapılmıyor da, organik tarımı, doğası ve temiz denizi ile marka olmaya çalışan, tüm gelecek projeksiyonları turizme endeksli olan güzelim Gökçeada`ya yapılıyor? Önceki belediye, sinsice, kimseye duyurmadan, bizim adımıza bu tesisin altına imza atmıştır. Başkanımız Ünal Çetin ise bugün bu tesise karşı olduğunu açıkça deklare etmiştir. Biz adalılar her yoldan tepkimizi ortaya koyarak bu konuda belediyemizin yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Çünkü biz istemiyorsak, belediyemiz onay vermiyorsa bu tesis bu adaya yapılamaz. Sintine tesisine karşı çevrecilerin başlattığı imza kampanyasına tüm adalıların katılması gerekir. Tek vücut olduğumuzu, işçisi, çiftçisi, turizmcisi, esnafı, memuru, öğrencisi hepimizin adamıza sahip çıktığımızı göstermenin zamanıdır. Adamız söz konusu olduğunda siyasal ayrımlarımızın, nereli olduğumuzun, kim olduğumuzun önemi kalmadığını ve hepimizin bir arada olduğumuzu göstermenin zamanıdır!” ifadelerine yer verildi.
Paylaş