havadurum

Gökçalı Köyü’nde foseptik çukuru tehlikesi

Merkeze bağlı Gökçalı Köyü`nde foseptik çukurunun kanalizasyona bağlı olmaması nedeniyle pis suların dışarıya akması köy halkının sağlığını tehdit ediyor.

916
Gökçalı Köyü`nde foseptik çukurundan akan pis suların insan sağlığını tehdit etmesi üzerine CHP`li İl Genel Meclis üyeleri Hilmi Baydar, Hasan Gürbüz, Hicri Nalbant, Halil Behçet Erdal, Nazmi Kütükçüler, Ali Akıncı, Rıdvan İpek, Ünsal Öntürk, Halil Kaya, Ali Koç ve Nihat Öner, konu ile ilgili İl Genel Meclis Meclis Başkanlığı`na önerge verdi. Gökçalı Köyü Muhtarı`nın da dilekçesinin yer aldığı önergede şu ifadeler yer aldı: “Merkez Gökçalı Köyü`nde foseptik çukuru kanalizasyona bağlı olmadığı için pis sular dışarıda akmakta olup, bu durum köy halkının sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için köyün 200 metre 20`lik boruya ihtiyacı vardır. Konunun ilgili komisyona havale edilmesini talep ederiz.”
 
 
Akıncı; “Ayvacık`ın 10 köyünde bu tehlike var”
Gökçalı Köyü`nde yaşanan tehlikenin önüne geçmek için gerekli çalışmanın yapılacağı bildirilen meclis toplantısında söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, Ayvacık ilçesinin 10 köyünde de kanalizasyondan akan pis suların, içme suyu barajına karıştığını ileri sürdü. Akıncı; “Ayvacık bu suyu içiyor. Köylerimizin sorunlarını burada dile getireceğiz. Buradan Sağlık İl Müdürlüğü`ne de sesleniyorum. Gelsin inceleme yapsınlar. Meclisimiz komisyon olarak da gitsin durumu yerinde incelesin” dedi. AKP`li İl Genel meclis üyelerinin, Ayvacık ilçesinin 10 köyünde böyle bir durumun olmadığını dile getirmesi mecliste tansiyonu bir anda yükseldi. Akıncı ile AKP`li meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.
Paylaş