havadurum

GMKA OSB’ler için sahaya iniyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bulunan organize sanayi bölgeleri için bir araştırma başlattı.

402
Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile imzalanan protokolle Balıkesir’de bulunan organize sanayi bölgeleri ilk etapta araştırma kapsamında alındı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ortaklığı ile “Balıkesir Organize Sanayi Bölgeleri Araştırması” yapmak üzerine bir protokol imzaladı. Ajansın hizmet binasında gerçekleşen protokol imza toplantısında, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Burhanettin Ağabeyoğlu arasında araştırma için işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün yürürlüğe girmesiyle başlayacak çalışmada Balıkesir Organize Sanayi Bölge (OSB)’lerinin ve kapsadığı işletmelerin mevcut durumları ile sorunlarının derinlemesine incelenmesi hedefleniyor.
 
Protokol çerçevesinde Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü daha önce yapmış olduğu OSB işletmelerine yönelik saha çalışmalarını Ajansla paylaşacak ve Ajans tarafından toplanan veriler ışığında oluşturulan raporu değerlendirerek görüş verecek.  OSB’lerde yer alan işletmelerle anket çalışmaları ve OSB yöneticileriyle yapılacak yüz yüze görüşmelerin sonuçlarını kapsayacak olan araştırma, Balıkesir’de OSB’lerin ve OSB’lerde yer alan işletmelerin durumuna ışık tutacak. İlk olarak Balıkesir’de başlayacak çalışma için Çanakkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile protokol hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.
Paylaş