havadurum

Girişimcilerin sertifika heyecanı

Ticaret Borsası KOSGEB işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim programı 3. etabına katılan girişimciler sertifikalarına kavuştu.

511
İstihdam sorunun çözümüne yönelik olarak KOSGEB işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı 3. etap sertifika töreni Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen; “Girişimcilerin ortaya çıkartılmasında kamu ve özel sektör ortaklığının koordine edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin cesareti var. Finansmana ulaşım ile ilgili olarak da bizler kendilerine yardımcı olmaktayız. Bu düşünceler doğrultusunda KOSGEB ile işbirliği içerisinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programını bir kez daha düzenledik” dedi.
 
Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu programın amacı ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. Ayrıca bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim programında öncelikle başvurular arasıundan 30 girişimci adayını kurayla belirledik. 30 girişimci adayı borsamız tarafından toplantı salonumuzda girişimcilik konusunda uzman olan bir danışman hocamız tarafından rakip analizleri, ayakta kalma ve uzun ömürlü olma gibi konularda stratejik bilgileri yer aldığı 70 saatlik girişimcilik kursunu tamamladılar. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adayları şimdiden kutluyorum. İş kurmak isteyen adaylarımız KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne destek için başvurarak hibe desteğinden yararlanacaklar.”
 
“Girişimciliği çok önemsiyoruz”
Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliği çok önemsediklerini kaydeden Üzen; “Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için yeni stratejilerin ve politikaların belirlenmesi ve bu kapsamda girişimcilerin desteklenmesi gerektiği inancındayız. Girişimciliği engelleyen unsurların giderilmesi, ileri teknoloji ve yüksek katma değer yaratan girişim faaliyetlerinin özendirilmesinin yanı sıra örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin teşvikine yönelik ödül mekanizmaları geliştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bu düşünceler doğrultusunda bizler odalar ve borsalar olarak çatı kuruluşumuz olan TOBB ve alt kuruluşlarımız TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak girişimciliğe destek veriyoruz” şeklinde konuştu. Üzen, işyeri açmak isteyen girişimciler için bankalarla protokol yapılarak kredi almaları konusunda yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.
 
KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel ise Çanakkale`de gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamanın ve Çanakkale’ye bir kez daha Ticaret Borsası ile birlikte 30 yeni girişimci adayını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik etti. Yüksel, bu süreçte KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü olarak her zaman girişimcilerin yanlarında olacaklarını ve KOSGEB girişimcilik desteklerinin devam edeceğini de ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Programına katılarak başarılı olan 30 girişimciye sertifikaları, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, tarafından verildi.
Paylaş