Girişimci harekat toplanıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Elemanı Hikmet Yurteri ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden kamuoyunun yakından tanıdığı Türkiye İhracatçılar Meclisi Onursal Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunu kurma vizyonuyla “Girişimci Harekat” adıyla yola çıktı.

393
Konuyla ilgili bilgiler aktaran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Elemanı Hikmet Yurteri; “Girişimci Harekat, Türkiye`nin 81 il, 957 ilçe ve 169 üniversitesinde temsilcilikleri yönetimleri ve üyeleri olacak olan, Türkiye`nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmak amacıyla yola çıkışın adıdır. Ülkemizde 30 yaşın altında 40 milyon insan vardır. Çok büyük bir yer üstü zenginliğimiz var. İyi bir gelecek için nesillerin donanımlı yetişmesi gerekmektedir. Bizim ölmeyen zenginlik kaynağımız yer altında değil yer üstündedir. İnsan kaynağımızı, genç nüfusumuzu eğer ki iyi yetiştirebilirsek, ülkemiz ve insanımız için en büyük zenginlik ve refah kaynağımız haline gelecektir. Ülkemizde 30 yaşın altında yaşayan 40 milyon insanın eğitimi ve kişisel gelişimi bu vizyon da oluşturulacaktır. Ülkemizi kalkınmış ve zengin bir ülke yapmamızın yolu girişimci ruhumuzu geliştirmek ve onu harekete geçirmekle mümkün olacaktır.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Onursal Başkanı Sayın Oğuz Satıcı önderliğinde Türkiye Girişimciler Meclisi’ni ve onun etrafında 81 il ve ilçelerinde İl Girişimci Meclisleri`ni Türkiye’de ki üniversitelerimizde Girişimcilik Meclisleri’ni ve hepsine hizmet verecek Girişimcilik Ajansları`nı kuracağız. Girişimci harekat , hiçbir ideoloji, fikir akımı, siyasi parti ve kurumun sözcülüğünü yapmadan, kendi fikirlerini özgürce ve üretkenlik içinde, barışçıl ve çözümleyici olarak ortaya koyabilen kişilerin demokratik olarak buluşacağı bir kuruluş olacaktır. Eğitim programları, seminerler, konferanslar düzenlemek ve projeler yapmak, girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmak, gençlerin girişimci olmaları yönünde eğitim faaliyetleri düzenlemek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin, toplumsal barış, huzur, mutluluk ve refahın gelişmesi noktasında, sorun değil çözüm üretebilen, müzakereci, demokratik ve insan haklarına saygılı birer birey olarak, bireysel hayat ve davranışlarıyla toplumun saadetine ve toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerleyişine katkıda bulunabilecek gençlerin yetişmesine destek olmak, ülke sorunlarına duyarlı, çatışmadan, kutuplaşmadan uzak genç bireylerin, ülke menfaati için huzur, kardeşlik, birliktelik ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirerek, bireylerin; ülkemizde ve dünyada olup bitenleri iyi tahlil edebilen, ekonomik, sosyal ve eğitim alanında yeni projeler üretebilen kişiler olarak yetişmelerine yardımcı olabilecek ortam meydana getirmek, hem sosyal hem de iş birliği imkanlarını artırmak, Türkiye`de girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar, stratejiler oluşturmak ve uygulamaya geçirmek en önemli amaçlarımız arasında yer alacaktır” dedi.
 
Girişimci harekatın ilk toplantısı, 15 Temmuz 2012 Pazar günü, saat: 15:00’da Çanakkale Park Yeşil’de gerçekleşecektir. Toplantıya Türkiye İhracatçılar Meclisi Onursal Başkanı Sayın Oğuz Satıcı ve illerden, ilçelerden, üniversitelerden kişiler katılacaktır.
Paylaş