havadurum

Gezici müze Bursalılar`ı etkiledi

Doğtaş Mobilya’nın ana sponsorluğunda oluşturulan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin konuğu olarak Bursalılarla buluşuyor.

555
Bursa’nın farklı noktalarında ziyarete açık olacak olan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’ni gezen Bursalı vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadılar. Bursa’dan sonra, 23 Ağustos’tan 30 Ağustos’a kadar Uşak Meydanı’nda bulunacak Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, 31 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında ise 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak. Her geçen gün yoğun ilgi gören Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’nde duygulandıklarını belirten Bursalı vatandaşlar, ilk fırsatta Çanakkale’ye gelerek şehitlikleri ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler. Bursalı vatandaşların, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi ile ilgili düşünceleri şu şekilde:
 
 
Ergun Atmaca
“Çok başarılı bir proje. Son derece modern teçhizatla donatılmış. Devletin sahip çıktığı bir değer (Çanakkale Savaşı) olsa da devletin yapamaz dendiği rekabetçi bir şekilde teshir edilmiş, süper. Bu tip değerlerimizi yaygınlaştırıp bizleri, yeni nesilleri bilinçlendirmek lazım.”
 
 
Serdar Albay
“Ben bugüne kadar Çanakkale’ye gidemedim. Şu an 35 yaşındayım ve gitmem de biraz zordu. Böyle bir müzeyi Bursalılar için buralara kadar getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Allahtan tüm şehitlere rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim.”
 
 
Emrah Kurt
“Çanakkale’de askerlik yaptım, bunları yerinde gördüm. O zaman da çok etkilenmiştim ama Bursa’da görünce yeniden duygulandım. Müzenin Bursa’ya gelmesinden dolayı memnun kaldık.”
 
 
Ayşe Çetin
“Kızım ve ben Bursa’da bize Çanakkale ve şehitliği temsili olsa da gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Bir kez daha çok etkilendik. Sizlere teşekkür ederiz. İlk fırsatta Çanakkale’ye gelmek ve gezmek istiyoruz.”
Paylaş