havadurum

Gezi Parkı direnişi sürüyor

Çanakkale`de Gezi Parkı direnişine destek olmak için devam eden eylemler hafta da iki güne düşürülerek devam ediyor. Eylemlerde vatandaşlar tarafından, direnişi karalamaya dönük haber yapan, yerel ve ulusal yazılı basın ile bazı internet siteleri de uyarıldı.

773
 
Çanakkale`de eylemlerin merkezi haline gelen İskele Meydanı`ndaki Gezi Parkı direnişine destek buluşmaları devam ediyor. Önceki gün yine çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı atıldı. Haftada iki güne düşürülerek devam eden eylemde yerel ve ulusal basında Çanakkale`deki direnişi karalamak adına yapılan haberler nedeni ile iktidara yakınlığı ile bilinen bazı gazetelere ve internet sitelerine tepki gösterildi. Eylem sırasında yapılan açıklamada “Çanakkale`de bu güne kadar kimse siyasi düşüncesi ya da inanışı noktasında ötekileştirilmemiştir. Daha önce birilerinin dövüldüğü, bir aracın parçalandığı ve başörtülü iki kadının taciz edildiği yönündeki haberlere itibar edilmemesini söylemiştik. Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu tarafından yapılan açıklamada bu tür haberlerin yalan ve yanlı olduğu ortaya çıktı. Şimdi de Gezi Parkı`na destek olmak için kapılara ağaç resmi çizen avukatlar, meslektaşlarını fişledikleri gerekçesi ile iktidar yanlısı haber organları tarafından linç edilmek isteniyor. Bu durumun doğru olmadığı baro açıklaması ile de ortaya çıktı. Basit bir destek eylemini, kapılara tebeşir ile ağaç resmi çizilmesini, `fişliyorlar` diyerek gezi direnişini karalamaya çalışanlar artık insanların demokratik tepkilerini olgunlukla karşılamayı öğrenmelidir” denildi.
 
Kısır ikramı ile başlandı
Önceki gün gerçekleşen eylemler, eyleme katılan kadınların yaptçıkları kısır ikramı ile başladı. Gezi Parkı direnişine destek olan vatandaşlara dağıtılan kısır ikramının ardından sahne alan Tuğçe ve Gökhan ikilisinin müzek dinletisi ile direnişe gelenlere moral oldu. Söylenen şarkılara eşlik eden vatandaşlar ise önceki günkü direnişe keyifle başladılar.
 
 
Barodan bilgilendirme
Çanakkale Barosu avukatlarının da katıldığı Gezi Parkı direnişinde, eyleme katılan vatandaşlara çeşitli bilgiler verildi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde polisin müdahale ettiği hatırlatılırken, gözaltına alındığında yapılması gerekenler konusunda bilgi veren avukatların anlattıkları ilgi ile dinlendi.
 
 
İmza kampanyası devam ediyor
İskele Meydanı`nın Gezi Meydanı olması için bazı gençlerin başlattığı imza kampanyası da devam etti. Vatandaşları kurulan standa gelerek imza attılar.
 
Paylaş