"GEŞTAŞ'ın borcu ne kadar, ödeme ne zaman yapılacak?"

657
GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Mahir Sevinç, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar`ı makamında ziyaret etti. Ziyaret Gelibolu Belediyesi sosyal medya hesabında paylaşılırken, Gelibolulu vatandaşlar ziyaret sonrası Sevinç ve Özacar`a sorular yönelttiler. GESTAŞ`ın 2019, 2020 ve 2021 senelerinden yani son 3 yıldan Gelibolu belediyesine borcu olup olmadığı sorusunu yönelten vatandaşlar, "Gelibolu Belediyesine neden ödemiyorsunuz?" sorusunu dediler. Vatandaşlar Gelibolu Belediye Başkanı Özacar`a ise, borcu almak için ne tür girişimlerde bulunulduğu sorunu yönelttiler. Gelibolulu vatandaşlar açıklamalarında; "Sayın Başkan Mustafa Özacar, GESTAŞ` tan alınacak bu para sadece Gelibolu Belediyesine ait değildir, bu para Gelibolu halkına da aittir" dediler. 
 
"Ne kadar borcunuz var?"
Vatandaşlar Sevinç`e; "GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç Beye soruyorum; GESTAŞ`ın 2019, 2020 ve 2021 senelerinden yani son 3 yıldan Gelibolu belediyesine borcu var mı? Ve şayet varsa son 3 yıla ait borç rakamı nedir ve bu borcunuzu Gelibolu Belediyesine neden ödemiyorsunuz? Veya şöyle soralım; bir ödeme planınız var mı?" sorusunu yönelttiler. 
 
"Alacağınızı tahsil etmek için ne yapıyorsunuz?"
Vatandaşlar Özacar`a ise; "Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar Beye soruyorum; Gelibolu belediyesi olarak GESTAŞ` tan 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait yani son 3 yıla ait alacağınız ne kadardır? Ve bu alacağınızı tahsil etmek için ne yapıyorsunuz? Hukuki yola başvurdunuz mu?" sorusunu yönelttiler; 
 
Vatandaşlar yaptıkları açıklamada; "Sayın Başkan Mustafa Özacar, GESTAŞ` tan alınacak bu para sadece Gelibolu Belediyesine ait değildir, bu para Gelibolu halkına da aittir. Bu nedenle alacak rakamı ve bunun tahsil edilmesi için Gelibolu Belediyesinin ne yaptığını Gelibolu kamuoyuna bir açıklamanızı rica ediyoruz?" dediler.
(Eren Aşnaz)
Paylaş