Gestaş ihaleleri tartışma yarattı

Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın temizlik ihalesi Çanakkale’de tartışmalara neden oldu.

1169
Kentte hizmet veren bazı yerel firmalar kendilerinin ihaleye dahil edilmemesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. İhalenin şartnamesini de kendilerine verilmediğini ileri süren firmaların sahipleri, dün Çanakkale Valiliği binasına gelerek, söz konusu ihaleye tepki gösterdiler. NİLSEM Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yahsen Korkmaz, HASKALE Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baydemir, ALKAR Güvenlik ve Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunışık, GİSSEM Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyar, söz konusu ihaleye alınmadıkları için GESTAŞ yönetimini sert bir şekilde eleştirdiler.
 
 
“Çanakkale firmaları olarak ihaleye alınmadık”
NİLSEM Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yahsen Korkmaz, her zaman katıldıkları ihaleye bu kez katılamadıklarını belirterek; “GESTAŞ Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu temizlik ihalesine Çanakkale firmaları olarak hiç birimiz alınmadık. Şartname dokümanı tarafımıza verilmedi. Bu nedenle, GESTAŞ yetkilileri ile görüştük ve dilekçe verdik. Ancak GESTAŞ yetkilileri, Çanakkale firmalarına şartname veremeyeceğini söyledi. GESTAŞ kurulduğu günden beri NİLSEM Temizlik firmasının sahibi olarak 2011 yılına kadar bu işi yaptım. 2011 yılından sonra başka bir firma yaptı. yıllarca bu ihalelere Çanakkale firmaları olarak katıldık. Ancak bu yıl temizlik ihalesine giremedik. Çanakkale firmaları olarak biz mağdur duruma düştük. Şu an GESTAŞ da saat 15.00 de ihale yapıldı. Hangi firmalar ihaleye katıldı onu da bilmiyoruz. Çanakkale’den hiçbir firma şu an ihale de yok” dedi.
 
 
“Savcıları göreve davet ediyorum”
GİSSEM Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyar ise, konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
 
“Bu tür ihalelere yerel firmalar katılıyordu ve kazanç Çanakkale’de kalıyordu. Dışarıya gitmiyordu. Şimdi, dışarıya gitmesi söz konusu oldu. burada insanlar kayrılmakta. İhaleye katılmak için hiçbir firmayı davetiye usulü çağırmadılar. Cumhuriyet Savcılığı’na gittim. Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulundum. Şahsım ve firmam adına. Çanakkale Valiliği’ne de yazı yazdım. GESTAŞ’a gittim. Bana ihale ile ilgili şartname verilmedi. İhalenin şartname bilgileri yok. Sadece ilan bilgileri var. Bu bir usulsüzlüktür. Kapalı kapılar arkasında buna kimler vesile oluyorsa, hepsinin cezalandırılmasını ve yasalar önünde hesap vermelerini istiyoruz. Buradan da Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum” diye konuştu.
 
Vali Güngör Azim Tuna’ya konuyu anlatmak için geldikleri Valilik binası önünde bir basın açıklaması yapan firma sahipleri, daha sonra Vali Tuna ile bir görüşme yapmak için makamına geçti. Öte yandan yaşanan gelişmeler üzerine GESTAŞ’ın konuya vereceği cevap ise kamuoyunda merak ediliyor.
Paylaş