GESTAŞ gemisi hazır kıta mı?

AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Mehmet Daniş`in karşılama töreninde GESTAŞ`a ait gemiin siren öttürmesi dikkat çekti. Dün kentte tartışılan konuyla ilgili, “GESTAŞ iktidarın seçim aracı mı?” sorusu soruldu.

1719
AKP`den Çanakkale Belediye Başkanlığı`na aday olan, üç dönem Çanakkale Milletvekilliği yapan Mehmet Daniş, önceki akşam Eceabat İskelesi`nde Çanakkale merkez ve ilçelerden gelen vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılama sırasında Daniş`in geldiği GESTAŞ`a ait Elliyedinci Alay isimli gemisinde çok sayıda meşale yanması ve gemi gelirken sirenlerini öttürmesi dikkat çekti. Dün gün boyu tartışılan karşılama töreni ile ilgili AKP sert eleştiriler yapıldı.
 
“GESTAŞ gemisi seçim aracı mı?”
Daniş`in geldiği GESTAŞ gemisinin seçim aracı olarak kullanıldığı ileri sürüldü. Gemide yakılan meşalelerin, normal zamanlarda da yakılmasının serbest olup olmadığı merak konusu olurken, geminin seçim aracı gibi serin çalması ise eleştiri nedeni oldu. AKP`nin Çanakkale`deki yerel seçimlerde iktidar olanaklarının kullanılacağının işareti olarak yorumlanan karşılama töreninin önümüzdeki günlerde tartışılacağı ileri sürüldü.
Paylaş