GESTAŞ, deniz ulaşımına imzasını atıyor
Denizcilik sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren GESTAŞ, Geyikli iskelesinde gerçekleştirdiği düzenleme çalışmaları ile misafirlerine hem kaliteli hizmet veriyor hem de güvenliği kusursuz hale getiriyor. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü; "Amacımız tamamen hizmet kalitesini yükseltmek en iyi hizmeti misafirlerimize verebilmek" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın düzenlediği "Engelsiz Denizler Projesi" kapsamında Türkiye`de ilk başarı belgesini alan GESTAŞ, turistlerin akın ettiği Bozcaada`ya geçiş noktası olan Geyikli iskelesinde yaptığı düzenleme çalışmaları ile göz dolduruyor. Temmuz ayı içerisinde tamamlanacak çalışmalarla Geyikli iskelesi her anlamda kusursuz, çevreci ve güvenli hale gelecek. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü; "Amacımız tamamen hizmet kalitesini yükseltmek en iyi hizmeti misafirlerimize verebilmek" dedi.
"İskelenin tamamını güvenli hale getirmiş olacağız"
GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü; "Geyikli iskelesi Türkiye Denizcilik işletmelerinden devir aldığımız bir iskele. 5-6 yıldır işletiyoruz. Geldiğimiz noktada hem ulaştırma bakanlığının kıyı tesisi işletme standartlarına uyabilmek adına can ve mal güvenliğini sağlamak için bazı tedbirler almamız gerekiyordu hem de oraya gelen misafirlerin daha kaliteli hizmet alabilmesi daha huzurlu, rahat, mutlu olabilmesi, bizimde daha seri hızlı çalışabilmemiz için bir takım düzenlemelere ihtiyaç duyduk" dedi. Bozcaada`nın turizm bölgesi olduğunun Geyikli İskelesinin de önemli bir geçiş noktası olduğunu ifade eden Yürükçü şunları söyledi; "İskele için projelendirmeyi yaptık. İskele sahasının giriş tarafına belediyeye ait olan tesisleri de kaldırmak suretiyle araç, yolcu girişi çıkış, turnike ve bilet satış gişelerini aldık. Yolcuların anlık ihtiyaçları için bekleme salonu yaptık. Geyikli belediyesi zabıtaları içinde bekleme yeri düzenledik. Geri sahayı da otopark alanı olarak ayırdık. Hemen yanına bekleme gurubu, istirahat etme ve ihtiyaçlarını alabilmeleri için büfe alanı hazırladık. İskele üstünde tamamen yaya yolları ile araç yolunu birbirinden ayırdık. İskelenin tüm çevre ve kenarlarını önce prekast daha sonrada çit`lerle güvenlik altına aldık. Belli bir düzen tertip sistem altına aldık. Prekastların amaçlarından biri de içinden yangın devrelerini geçirdik. İskele üzerinde olası bir araç yangınını önleyebilmek için tesisatları içerisinden geçirdik. Yüksek kapasiteli yangın pompalarını monte ettik. Gemilerde oluşan atık ve pis su devrelerini donattık. Atık ve pis suları belediyenin belediye atık tesisine bağladık, vidanjörlerin anında atıkları toplayacak tesisatı hazırladık. Ayrıca iskele üzerindeki tüm elektrik tesisatı, aydınlatmayı yeniledik. Tatlı su ve kullanma şebeke su devrelerini yeniledik. Bu çalışmalarla hizmet kalitemizi arttırdık. Ulaştırma Bakanlığının bize gösterdiği yönetmelik, kanunlara uygun, ulusal ve uluslararası standartları yerine getirdik. Çevre koruyabilmek adına da duyarlı çalışmalar yaptık. Ne gemi ne de müşteriler dahil olmak üzere oluşabilecek çevre kirliliğine hiç bir açık kapı bırakmadık. Tüm atıkları rahatlıkla toparlıyoruz. Bu çalışma yaklaşık 20 gün önce başladı. Çalışmaların %60`ı tamamlandı. Entegre tesislerin bekleme salonu, bilet gişesi, giriş çıkış turnikeleri, tuvaletlerin siparişleri verildi. Fabrikalarda üretimini bekliyoruz. Gelince montajlarını yapacağız. Peyzaj ve aydınlatma çalışması ile iskele ve çevresi modern hale gelecek. Henüz yarısını tamamladık. Geri kalan bölüm 20 günde tamamlanacak. Temmuz ayının ilk haftasından itibaren modern tesisi haline gelmiş olacak."
"Bozcaada iskelesi de düzenlenecek"
Bozcaada iskelesi içinde bir çalışma yapacaklarını ifade eden GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü; "Yaz sezonu bittikten sonra aynı fonksiyonel uygulamaları Bozcaada iskelesinde de gerçekleştireceğiz. Burada da hizmet kalitesini en üst noktaya ulusal, uluslararası standartlara ulaştırmış olacağız. Bu çalışmalara ilk olarak Çanakkale iskelesinde başladık. Düzenleme sonucunda çok güzel tepkiler aldık. Daha sonra iskele geri sahası, büfe alanları, giriş-çıkışları düzenledik. En son geldiğimiz noktada Çanakkale iskelesinde engelsiz denizler projesini gerçekleştirerek engelli bir vatandaşımızın hiç bir kılavuz rehber kullanmaksızın hem Çanakkale hem Eceabat iskelesini rahatlıkla kullanabilme gemiye tek başına binerek seyahat etmesi için standartları yükselttik. Ulaştırma bakanlığından Türkiye`de Engelsiz Denizler projesinin ilk sertifikasını aldık" dedi.