havadurum

Gestaş’dan boğaz taşımacılığında bir adım daha

GESTAŞ A.Ş, Kilitbahir hattındaki motor seferlerine 1 Mart tarihinden itibaren başlıyor. Yapılan açıklamada büyük indirimlerle beraber devreye girecek olan yeni GESTAŞ hattının Çanakkaleliye çok şey kazandıracağı bildirildi. Gün içersinde özel araçların gidiş dönüş seferlerinde sadece tek yön fiyatı uygulanarak %50 indirim uygulamasına geçilecek.

743
1 Mart tarihinde devreye girecek olan yeni hatla ilgili basın toplantısı düzenleyen GESTAŞ Genel Müdürü Hasan İlhan Yürükçü, Kilitbahir - Çanakkale hattında sefer yapan motorları kiraladıklarını belirterek, “Kilitbahir Deniz Nakliyat firması ile görüşmeler yaptık ve nasıl daha iyi hizmet verebiliriz bunu tartıştık ve Kilitbahir Deniz Nakliyat firmasının motorlarını kiralayarak Çanakkale Kilitbahir hattında hazırlıklarımızı tamamladık. Aynı zamanda Erdemler firmasıyla da görüşmelerimiz sürüyor onlarda bu sisteme dahil olacak. Özellikle Kilitbahir iskelelerindeki rehabilitasyonunu yaz sezonu başlamadan önce bitirmek istiyoruz. İşletme ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz, 1 Mart Perşembe gününden itibaren GESTAŞ olarak Çanakkale-Kilitbahir hattında da seferlerimize başlıyoruz” dedi.
 
Yürükçü, 1 Mart itibarıyla Çanakkale-Kilitbahir hattında yapılacak seferlerde 5 adet motorla hizmet vermeye devam edileceğini, Çanakkale Eceabat arasında da iki adet gemiyle çalışılacağını belirterek, “Bu feribotlar şuan kış tarifesine göre sefer yapacak, şu an hizmet verdikleri rampalardan çeyrek geçe ve çeyrek kalaolmak üzere  her yarım saatte bir sefer yapacaklar. 1 Nisan’la birlikte yaz tarifesine geçtiğimizde hem Kilitbahir hem Eceabat iskelelerinden aynı anda 4 adet motor karşılıklı olarak çalışmaya başlayacak ve 15 dakikada bir Çanakkale ile Kilitbahir arasında seferler yapılacak. Yaz tarifesinde 24 saat boyunca sefer yapacak Kilitbahir feribotları akşam 20.00’ye kadar 15 dakikada bir, 20.00’den sabah 08.00’e kadar da saat başı aralıksız olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.
 
“Çanakkaleli otomobiliyle tek yön fiyatına karşıya geçip geri gelebilecek”
Genel Müdür Yürükçü, 1 Mart tarihinden itibaren ekonomik kazanımlar sunmaya başlayacakları belirti ve  “1 Mart tarihinden itibaren gerek Çanakkale-Kilitbahir, gerekse Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hattında özel araçlarla yolculuk yapacaklara yönelik tek yön bilet uygulamasına başlıyoruz. Buna göre Asya ile Avrupa arasında özel araçları ile yolculuk yapanlar aynı gün içinde geriye döneceklerse tek yön bileti alarak 20 TL ye gidiş dönüşü yapabilecekler. Bu uygulamaya ticari araçlar, ağır vasıtalar ve kamyonlar dahil değil. Vatandaşlarımıza ekonomik kazanımlar sunmaya başlıyoruz, bilet fiyatlarında indirime gittik. Buna göre Çanakkale-Eceabat normal yolcu bilet ücreti 1,5 TL, öğrenci de 1 TL’ye indirilirken; Çanakkale-Kilitbahir normal yolcu ücreti de 1,25 TL, öğrenci de 0.75 KRŞ olarak belirlendi. İndirimli biletlerle yolculuk 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak” dedi. 
 
Yürükçü ayrıca Çanakkale Kilitbahir hattında çalışanların özlük haklarının tamamen korunduğunu ve tüm personelin çalışmaya devam edeceğini belirtti.
Paylaş