havadurum

Genelkurmay Başkanı’na telgraf çekti mahkemelik oldu

Çanakkale ADD Saymanı emekli J. Astsubay Osman Altıntaş, Orgeneral Necdet Özel’e telgraf çekerek ifade özgürlüğü hakkını kullandığını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale ADD Saymanı emekli J. Astsubay Osman Altıntaş, telgraf nedeniyle Özel’in kendisine suç duyurusunda bulunduğunu ve dava açtığını ifade etti.

936
Açılan dava ya da olası bir cezadan korkmadığını kaydeden Altıntaş, tek kaygısının ülkenin geleceğine ilişkin olduğunu belirterek; “Hepimizin bildiği gibi 2011 Ağustos’unda Türkiye`de yeni askeri komuta kademesi belirlendi. Çıkan uyuşmazlıklardan dolayı da Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları istifa ettiler. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir ve çok anlamlı bir duruştur. Ancak Orgeneral Necdet Özel komutan arkadaşlarıyla birlikte hareket etmemiştir. Bu gelişme yıllarını Türk Silahlı Kuvvetlerinde namus ve şerefle geçirmiş bir emekli asker olarak beni son derece rahatsız etmiştir. Bundan dolayı da 31.07.2011 tarihinde Çanakkale PTT`sinden Sayın Özel`e bir telgraf çekip eleştiri ve ifade özgürlüğü hakkımı kullandım. Kendisine saygı çerçevesinde serzenişte bulundum. Ancak Sayın Özel benim bu telgrafım üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve hakkımda dava açılmıştır. 12.03.2012 tarihinde ilk duruşmaya çıkacağım” dedi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale ADD Saymanı emekli J. Astsubay Osman Altıntaş, telgraf nedeniyle Özel’in kendisine suç duyurusunda bulunduğunu ve dava açtığını ifade etti. Açılan dava ya da olası bir cezadan korkmadığını kaydeden Altıntaş, tek kaygısının ülkenin geleceğine ilişkin olduğunu belirterek; “Hepimizin bildiği gibi 2011 Ağustos’unda Türkiye`de yeni askeri komuta kademesi belirlendi. Çıkan uyuşmazlıklardan dolayı da Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları istifa ettiler. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir ve çok anlamlı bir duruştur. Ancak Orgeneral Necdet Özel komutan arkadaşlarıyla birlikte hareket etmemiştir. Bu gelişme yıllarını Türk Silahlı Kuvvetlerinde namus ve şerefle geçirmiş bir emekli asker olarak beni son derece rahatsız etmiştir.
 
Bundan dolayı da 31.07.2011 tarihinde Çanakkale PTT`sinden sayın Özel`e bir telgraf çekip eleştiri ve ifade özgürlüğü hakkımı kullandım. Kendisine saygı çerçevesinde serzenişte bulundum. Ancak sayın Özel benim bu telgrafım üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve hakkımda dava açılmıştır. 12.03.2012 tarihinde ilk duruşmaya çıkacağım. Böylesi bir dava, yani bir Genel Kurmay Başkanının emekli bir personeliyle ve söz konusu yöntemle mahkemeleşmesi, öyle görünüyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilktir. Askerlik yaşamım boyunca bizlere telkin edilerek öğretilen, askerliğin özü birlik ve dayanışmadır ve bu ilke can pahasına savunulmalı görüşüdür. Ben bu görüşe 40 yıldır tüm benliğimle sahip çıkmış bir kişiyim. Çünkü bilirim ki; cephede gedik bir kişiyle açılır. Sonra bu gedikten korku, ayrılık ve düşman girer; peşinden kaçınılmaz olarak da bozgun gelir.
 
Benim böylesi kaygılarımdan kaynaklanan açıklamamın dava konusu olması kişisel olarak beni hiçbir biçimde olumsuz etkilememektedir. Ancak güzel ülkemde son dönemlerde ulusal değerlerimiz olan, 29 Ekim, 19 Mayıs, Andımız, Atamızın Gençliğe Hitabesi ve benzeri konularda yapılan girişimler; maalesef beni ve yaptığım açıklamayı haklı çıkarır niteliktedir. İşte benim üzüntüm bundandır. Yoksa açılan dava veya olası bir cezadan zerre kadar korkmuyorum. Tüm kaygılarım ülkemin ve ulusumuzun geleceğine ilişkindir” dedi.
Paylaş