havadurum

Genco Erkal belgeselinin yayınlanacağı tarih belli oldu

Sanatçı Genco Erkal sosyal medya hesabından "GENCO" belgeselinin 17 Haziran'da izleyici ile buluşacağını açıkladı. Erkal, "Beklenen gün geldi! GENCO belgeselini ne zaman ekranlardan izleyeceğiz sorularına artık kesin cevabı verebiliyoruz" dedi.

479

Tiyatronun duayen ismi Genco Erkal`ın hayatını anlatan "GENCO" belgeseli 17 Haziran tarihinde Netflix`te yayınlanacak. ENKA Sanat sponsorluğunda hazırlanan ve 2021 yılında ilk özel gösterimleri yapılan GENCO belgeselin yönetmenlik görevini ise Selçuk Metin yaptı. Konuyla ilgili 85 yaşındaki duayen tiyatrocu Erkal, "Beklenen gün geldi! GENCO belgeselini ne zaman ekranlardan izleyeceğiz sorularına artık kesin cevabı verebiliyoruz. ENKA Sanat sponsorluğunda hazırlanan, 2021 yılında ilk gösterimleri yapılan GENCO belgeseli 17 Haziran Cumartesi Netflix`te yayına giriyor" açıklamasında bulundu. Yönetmenliğini Selçuk Metin`in 17 Haziran Cumartesi günü Netflix`te yayına giriyor" dedi.

Yönetmen Metin ise sosyal medya hesabından, "Belki de dünyada bir ilk, çünkü Genco Erkal`ı Genco Erkal`dan daha iyi anlatacak biri olamazdı herhalde" sözlerine vurgu yaparak, "2021 yılında ilk gösterimini gerçekleştirdiğimiz "GENCO" belgeseli 17 Haziran`da Netflix`te yayına giriyor. Tiyatroya adanmış bir yaşamın izlerini takip ettiğimiz GENCO belgeseli bugüne kadar birçok özel gösterim yapmıştı. Ne zaman ekranlardan izleyeceğiz sorularına artık kesin cevabı veriyorum; Cumartesi günü! ENKA Sanat desteğiyle gerçekleştirdiğimiz belgeselimizi farklı kılan en önemli özelliklerden biri de senaryosu" dedi.

"Her yaptığım belgesel bana yeni şeyler öğretti ama "GENCO" bambaşkaydı"
Çekim sürecine dair bilgi veren usta yönetmen Metin, "Pandemi tüm dünya için bir kâbus olsa da bu belgeselin gerçekleşmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri oldu bizim için. Çünkü çalışmaya ilk başladığımız günlerde Genco Bey`i bulabilmek neredeyse imkânsızdı. Ya turnede ya da provalardaydı. Yasaklar gelince hayatı boyunca bir an bile durmamış olan Genco Erkal da boş kalmamış oldu. Evlerimizden çıkamadığımız dönemde zoom`da geçirdiğimiz saatler, bomboş İstanbul trafiğinde yaptığımız yolculuklar, evinde geçirdiğimiz günler bana çok şey öğretti. Türkiye`de nasıl dik durulur? En iyisine ulaşmak için nasıl çalışılır? Azim nedir? Her yaptığım belgesel bana yeni şeyler öğretti ama "GENCO" bambaşkaydı. Sevgili Genco Erkal`a bana bu belgeseli emanet ettiği için tekrar teşekkür ediyorum. Senaryoyu Genco Bey yazdı, ben yönettim ama bu belgeseli kocaman bir ekiple gerçekleştirdik. Filmimizde emeği geçen herkese kocaman sevgilerimi yolluyorum. Hep birlikte onu anlatmaya çalıştık. Yolculuk devam ediyor, hâlâ" sözlerine yer verdi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş