havadurum

Gençlik meclisine sahip çıktı...

Çanakkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kurulu önceki gün gerçekleştirildi. Çok sayıda gencin katılarak destek verdiği genel kurulun ardından yeni yönetim oluşturuldu. Kent Konseyi Gençlik Meclisi, önümüzdeki dönemde de kentin yönetiminde söz sahibi olacak.

1207
 
Çanakkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi, seçimli genel kurulunu önceki gün gerçekleştirdi. Çok sayıda çağrılı katılımcı sivil toplum örgütü temsilcilerinin oy kullandığı genel kurulda önemli gelişmeler de yaşandı. Kentli gençliğin kent yönetimine doğrudan katılımı, sağlık, sosyal, eğitim, sanat ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanması ile düşünce ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesi için çalışıp, gençlerin toplumsal, çevresel ve ekonomik yarar üretiminde aktif rol almalarını sağlamak için gönüllülük temelinde, çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Kent Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten gençlik meclisi seçimi Kent Konseyi hizmet binasında yapıldı.
 
 
Yavuz konuşma yaptı
Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısı Gençlik Meclisi yürütme kurulu başkanı Celil Kankaya’nın konuşması ile başladı. Kankaya, kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra 23 Aralık’ta yapılan Genel Kurul’da alınan karar gereğince ertelenen, Yürütme Kurulu seçimini gerçekleştireceklerini söyledi ve Seçim için Divan heyeti oluşturuldu. Seçimlerden önce kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, “Genel Kurul’a ilgi ve katılımın yüksek olması sevindirici ve önemlidir. Kent Konseyi Gençlik Meclisi dili, siyasi görüşü, kültürü, cinsiyeti ne olursa olsun, hiçbir ayrım gözetmeden sadece `genç` oldukları için ve gençlerin her türlü sorun ve önerilerinin hayata geçirilmesi için çalışır. Bunları da yine gençler yapar. Kent Konseyi sadece onların yapacakları işler için imkân sağlamakla görevlidir” dedi.
 
 
Usulsüz dilekçe iddiaları
Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimleri sırasında bir grubun usulsüz dilekçelerle seçimlere müdahale etmeye çalıştığı ileri sürüldü. 20 civarında usulsüz dilekçenin divan kurulu tarafından kayıt altına alınarak iptal edildiği öğrenilen seçimlerde yetkililerin duyarlı tavrı sayesinde seçimlere gölge düşmeden tamamlanmasının sağlandığı iddia edildi. Öte yandan seçimlerde büyük bir farkla zirveye çıkan 7 gencin isimleri ile belirlendi. Buna göre Kent Konseyi Gençlik Meclisi yeni yönetimi; Süleyman Anıl Can, Doğancan Çetin, Semih Özten, Çağla Koparal, Damla Yeltekin, Ebru Güçlü ve Ercan Gül isimlerinden oluştu. Yedek üyeler ise, Ramazan Hallaçoğlu, Sevde Ulu, Hasan Birsen, Lütfiye Ay, Ömer Uğuz, Rahime Merve Bozdemir, Vahap Özsüer’den oluştu.
 
 
Emniyet ilgi gösterdi
Usulsüz dilekçeler nedeni ile toplantıya giremeyen grup üyeleri caddeyi trafiğe kapatırken, slnogan atmaları dikkat çekti. Bu arada kendilerine haber verilen Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de olay yerine çok sayıda polis ile gelmesi dikkat çekti. Bazı gençler, “Burası Kent Konseyi, burada ne olabilir ki? Bu kadar kalabalık emniyet ekibinin gelmesine anlam veremedik. Sonuçta demokratik bir seçim var, tartışma da olabilir. Ancak polisin bu kadar yogun bir şekilde gelmesi tarafları daha da gerecektir” eleştirisini yaptılar. Öte yandan toplantıya giremleyen ve yolu trafiğe kapatan grup, burada basın açıklaması yaptılar.
Paylaş