havadurum

Gençler Bayramiç'te festivalle coşacak

1029

 Bayramiç Belediyesi, 21-22 Mayıs tarihlerinde Hacıkayyum Çamlığı`nda gerçekleştireceği Kazdağ Gençlik Festivali hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. +1 ve Göklin İçecek sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan festival, dopdolu programıyla büyük ilgi çekiyor. Festivalin ilk günü Yüksek Sadakat ile Alper Bakiner`in solistliğini yaptığı Luxus sahne alacak. Festivalin ikinci gün ise Pera, Berkan Şal, Berkay Karaman, Fermanpro ve Tuna söyledikleri şarkılarla gençleri coşturacak. 

 
"Gençler için özenle çalışıyoruz"
İdastar Amatör Ses Yarışması, ödüllü ve eğlenceli yarışmaların olacağı festivalde; aktivite stantları, ücretsiz kamp alanları ve şehir içi otobüs turları bulunacak. Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Gençlik festivali halkımıza verdiğimiz sözler arasındaydı. Pandemi nedeniyle bu zamana kadar ertelendi. Biz gençlerin coşup eğleneceği, birlikte harika zaman geçireceği ve güzel anılar biriktireceği bir festival gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için de oldukça ayrıntılı ve özenli çalışıyoruz. Bu festivali sadece ilçemizde değil, ülke genelinde etki yaratan bir festivale dönüştürmek istiyoruz" dedi. 
 
Gençler müziğe teşvik ediliyor
Kayıtları başlayan İda Star Amatör Ses Yarışması başvuru için son tarih 13 Mayıs Cuma günü olarak belirlendi. Bayramiç Belediyesi Halk Masasına başvurular yapılacak yarışmada gençlerin müziğe yönlendirilmesi hedefleniyor. 13 Mayıs tarihinden sonra kesinlikle kayıt yapılmayacağını belirten belediye yetkilileri "Yarışmaya; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan,18 yaşından gün almış, 30 yaşını geçmemiş, profesyonel müzik çalışması bulunmayan, en az ilköğretim okulu mezunu bay ve bayan yarışmacılar katılabilir. Yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyeleri ve bunların birinci derece yakınları katılamazlar" bilgisini verdi. Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre 50 kişi ile sınırlandırılan yarışmada istenilen sayıya ulaşıldığında başvurular sona erecek. 16 Mayıs Belediye Düğün Salonunda gerçekleşecek yarı final sonrası finale kalan 10 yarışmacı 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.00`de, Hacıkayyum Mesire Alanı`ndaki festival sahnesinde jüri karşısına çıkarak, Bayramiç Belediyesi yetkilileri ve halkın huzurunda ve orkestra eşliğinde yarışacak.
(Nevin Yüksel)
Paylaş