havadurum

Genç Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? Genç Kart Hangi Alanlarda Geçerli Olacak?

Genç kart başvurusu nasıl yapılır? Genç kart başvuru nedir? Genç kart şartları neler? Genç Kart projesi ile 18 yaşına giren gençler kültür ve sanat etkinliklerinden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanabilecek. Genç Kart başvuru detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

3546

Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere bir yıl boyunca birçok alanda ücretsiz veya indirimli hizmet sunan bir kart projesidir. Peki Genç Kart nasıl alınır, başvurular ne zaman başlayacak? İşte Genç Kart hakkında merak edilenler…

Genç Kart Nedir?

Genç Kart, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Ekim 2023 tarihinde yaptığı kabine toplantısı sonrası açıkladığı bir proje olarak gündeme geldi. Erdoğan, 18 yaşına giren gençlere bir yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceklerini duyurdu. Bu karta sahip olan gençler, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler. Ayrıca zaman içinde Genç Kart uygulaması kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceği belirtildi.

Genç Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genç Kart başvurusu yapmak isteyen gençlerin merakla beklediği tarih henüz açıklanmadı. Ancak uygulamaya ilişkin başvuruların Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapılması bekleniyor. Başvuru tarihi ve şartları belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

Genç Kart Kimlere Verilecek?

Genç Kart projesinden faydalanmak isteyenlerin 18 yaşına girmiş olması gerekiyor. Bu şartı sağlayan tüm gençler, Genç Kart başvurusu yaparak bu karttan yararlanabilecekler. Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere bir yıl boyunca geçerli olacak şekilde verilecek.

Genç Kart Hangi Alanlarda Geçerli Olacak?

Genç Kart sahipleri, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler. Bunun yanında Genç Kart uygulamasının kapsamının zamanla genişletileceği ve gençlere daha fazla imkan sunulacağı ifade edildi.

Haber Merkezi

(ATİLLA AKIN)
Paylaş