havadurum

Gelibolu Yarımadası törenlere hazır

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale Kara Savaşları`nın 97. yıl dönümü törenleri için hazır hale getirildi.

372
Alınan bilgiye göre, 24 Nisan`da Şehitler Abidesi, Fransız ve İngiliz anıtları ile 57. Alay Şehitliği`nde, 25 Nisan`da ise Anzak Koyu, Lone Pine (Tek Çam) Anıtı ve Yeni Zelanda Anıtı`nda düzenlenecek törenler için hazırlıklar tamamlandı.
 
Katılımcıların törenleri daha rahat izleyebilmesi için Anzak Koyu, Lone Pine ve Yeni Zelanda Anıtı ile 57. Alay Şehitliği`ne yaklaşık 10 bin kişilik portatif tribün kuruldu, seyyar tuvaletler konuldu. Törenlere kısa süre kala Türkiye`nin değişik bölgeleri ile Avustralya ve Yeni Zelanda`dan gelen yüzlerce kişi, tarihi milli parkta bulunan şehitlik, mezarlık ve anıtları ziyaret etti.
 
Özellikle Şafak Ayini tören-lerinin yapılacağı bölge ile Arı Burnu`ndaki mezarlığa büyük ilgi gösteren Avustralyalılar, fotoğraf makineleri ve kameralarla mezar ve anıtlardan görüntü aldı. Bazı Avustralyalı turistler, bölgedeki mezarlıklarda yatan atalarının mezarlar taşlarına fotoğraf ve askerlere ait bilgilerin yer aldığı kartlar bıraktı.
 
Çanakkale’ye ziyaretçi akını
Çanakkale Savaşları’nın 97. yıldönümü törenleri öncesi ziyaretçiler kente akın ediyor. Yurdun dört bir yanından Çanakkale’ye akın eden ziyaretçiler nedeniyle iskelede geçtiğimiz hafta sonu yoğunluk yaşandı...
Paylaş