havadurum

Gelibolu Yarımadası 2 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor

Eceabat Kaymakamlığı, son günlerde 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`yla ilgili bilgilendirme yaptı. Eceabat sınırları içerisinde yer alan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`na gelen ziyaretçiler için 800 yatak kapasiteli konaklama tesislerinin mevcut olduğunu bildiren Eceabat Kaymakamlığı yetkilileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`na giriş için ücret talep edilmediğini de ifade ettiler

1033
Eceabat sınırları içerisinde yer alan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`na gelen ziyaretçiler için800 yatak kapasiteli konaklama tesislerinin mevcut olduğunu bildiren Eceabat Kaymakamlığı yetkilileri; “Kaymakamlığımızca başlatılan proje ile ciddi ivme kazanan ve sitemizin sol menüsünde irtibat telefonları bulunan 100 civarında ev pansiyonu hizmet vermektedir. Kaymakamlığımızın konaklama hizmeti yoktur. 2007 yılından 2012 yılına kadar Kaymakamlığımız çatısı altında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyarete gelen öğrenci gruplarına hizmet veren Gençlik Merkezimiz 2012 yılı içerisinde binanın yapısal ve teknolojik olarak ömrünü tamamlamış olması nedeniyle yıkılmıştır. Yeni yapılacak binanın kapasitesinin daha fazla olması, seminerlerin düzenlenebileceği çeşitli alanlarda hizmet edebilecek eğitim kampı niteliği taşıması ve 2014 yılında tekrar hizmete girmesi planlanmaktadır” dediler.
 
“Giriş için ücret talep edilmiyor”
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`na giriş için ücret talep edilmediğini de ifade eden yetkililer; “Fakat hizmet üretilen sergi ve müze alanları ile Müstecir tarafından kiralanmış alanlarda ücret talep edilmektedir. Eceabat Köylere Hizmet Götürme Birliğince hizmet verilen Namazgah Tabyalarında ise aşağıdaki istisnalar geçerli olmak üzere Tam 2,00 TL, Öğrenci 1,00 TL giriş ücreti uygulanmaktadır. İlk, orta, lise öğrencilerinden ve şehit aileleri ile gazilerden ücret alınmamaktadır” dediler.
 
“Kaymakamlık kılavuzluk hizmeti vermemektedir”
Kaymakamlığın kılavuzluk hizmeti vermediğini kaydeden yetkililer; “Gaziler ve Şehit aileleri için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü (İrtibat Telefonu (0286 ) 814 11 28) tarafından gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Diğer grup ve ziyaretçiler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Kooperatifi (İrtibat Telefonu 0 539 342 63 39) tarafından temin edilen resmi kılavuzluk hizmeti mevcuttur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yazılı talimatları uyarınca 12 kişi ve üzeri sayıdaki gruplara ‘alan kılavuzu’ alma zorunluluğu getirilmiştir. Alan Klavuzları hizmet bedeli adı altında makbuz karşılığı 150 TL. ücret alınmaktadır. Bu ücret %15`i Milli Park payı olarak, geri kalan kısmın %20`si Stopaj vergisi, kalan kısmı da alan kılavuzlarına verilmek üzere alınmaktadır. Özellikle yoğun dönemler dikkate alındığında ziyaret öncesinde kılavuzluk hizmeti için hazırlık yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” dediler.
Paylaş