Gelibolu türkülerle buluştu

338

Gelibolu Musiki Derneği bir müzik şöleni daha gerçekleştirdi. "Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yeli oldu" mottosuyla hareket eden Gelibolu Musiki Derneği Türk Halk Müziği korosu uzun bir çalışma dönemi sonrası, Gelibolularla bir araya geldi. 22 Mayıs tarihinde verdiği konser ile izleyenlerle buluşan Türk Halk Müziği korosu, unutulmaz anlar yaşattı. Sazendeler ve koristler Şef Orhan Selçuk yönetiminde, geleneksel türkü formunda seslendirilen türkülerde tek ses olmayı başardılar ve türküleri büyük bir başarı ile söylediler.

Geceye samimiyet damgasını vurdu...
Türkü seven ve koroyu dinlemeye gelen dinleyiciler türkülere büyük bir coşku ve alkışları ile eşlik ettiler. GMD Türk Halk Müziği Korosu sahneye; şef Orhan Selçuk ile sunucu Derya Üretir, ses masasında Uğur Akpınar ve Tolga Ayacı, 10 sazende, 8 erkek, 28 kadın ve 1 çocuk olmak üzere tam 51 kişi ile çıktı. Küçük müzisyen dinleyicilerin büyük beğenisini toplarken, dakikalarca alkışlandı.

16 yörenin türkülerini seslendirdiler
Konserde Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Çilem Gündoğdu ise müziksiz seslendirdiği "Oy Karadeniz" türküsü ile seyircilerden tam not aldı. Konserde yer alan, Lapseki yöresine ait "versinler" türküsünü derleyen Yaşar Şen ise Gelibolu Musiki Derneğinin davetlisi olarak Lapseki`den gelerek konsere katıldı ve dernek kendisine bir hatıra plaketi sundu. Türkiye`nin tüm yörelerinden seçilen 16 türkünün seslendirildiği konserin bitiminde ise bir seyirciden gelen istek üzerine koronun en genç üyesi 6 yaşındaki Rüzgar Aksu`nun İzmir Marşını seslendirmesi ise konserin çok hoş bir sürprizi oldu. İzmir Marşı`na tüm seyirciler ayakta eşlik ettiler ve minik solist Rüzgar Aksu`yu dakikalarca alkışladılar.
(Damla Yeltekin)

Paylaş