"Gelibolu Seyahat olarak biz de hak sahibiyiz"

Gelibolu'da ilçeler arası yolcu taşıyan firmalar arasında 1915 Çanakkale Köprü'nün açılmasıyla beraber sıra tartışması başladı. Gelibolu Seyahat Firması'nın araç sıralarının diğer firma şoförleri tarafından engellendiği iddia edildi.

1897

Gelibolu`da Merkez İskele`den Kilitbahir, Eceabat ve Çanakkale Merkez`e yolcu taşıyan seyahat firmaları arasında, araç sırası sorunu başladı. Gelibolu Seyahat firmasında şoför olarak çalışan Fikret Zengin, diğer firma şoförlerinin kendi sıralarını zor kullanarak gasp ettiğini ve işlerinden alıkonulduklarını iddia ederek, yetkililere şikayetlerde bulunduklarını söyledi. Şoför Zengin, şikayet etmedikleri kurum kalmadığını dile getirerek "Benimle beraber dokuz tane şoför mağdur durumda şu an. Bugün sıralara hiçbirimiz giremiyoruz, çalışmamız engelleniyor" dedi.

Zengin; "Hiçbir kurum bize yardımcı olmadı"
Trafik Komisyonu`nun vermiş olduğu otobüs sıralarının işgal edildiğini ve işlerinin yapılmasının engellediğini dile getiren Gelibolu Seyahat Şoförü Fikret Zengin; "Trafik Komisyonu`nun vermiş olduğu sıralarımızı, diğer iki firma işgal etmekte. Bu duruma dair üç aydır uğraşıyoruz ama hiçbir sonuç elde edemedik, hiçbir kurum ya da kuruluş bize yardımcı olmadı. Bir gerekçe de sunulmuyor, hep askıda kalıyor, daha doğrusu bu işin içinde siyaset dönüyor. Biz bu konuya dair altı yedi aydır uğraşıyoruz, ne kaymakam, ne emniyet, ne de şoförler odası hiçbir konuda yardımcı olmadı ve olmuyor" diye konuştu.

"Benimle beraber dokuz kişi de mağdur durumda"
Sabah saatlerinde otobüs sırası için iskeleye gittiğinde, sırasını diğer iki firmanın gasp ettiğini ve şoförleri uyarmasının ardından saldırıya uğradığını dile getiren Zengin; "Geçen gün sabah altı buçukta ilk sıram vardı yedi sekiz kişi bana saldırdı. Bu sıra kendi sıram, kanuni sıram, iki firma otobüsünü sırama geçmiş, on-on beş kişi toplanmış, yanlarına gidip `bu yaptığınız davranış yanlış, bu benim sıram` deyince bana saldırdılar. Eşim de olay esnasında yanımdaydı. Eşimde kavgaya karışmak zorunda kaldı. Polise gittim, tutanaklar tutuldu, darp raporu aldım. Sanırım savcılığa kadar intikal etti bu durum. Benimle beraber dokuz kişi de mağdur durumda şu an. Bugün sıralara hiçbirimiz gidemiyoruz. Belediye de müdahale etmiyor, istese düzeltebilir ama belediye başkanımız da müdahalede bulunmuyor. Üç günden beri hakkımız olduğu halde sıraya giremiyoruz" ifadelerini kullandı.

"1915 Çanakkale Köprüsü`ne sokmuyorlar"
1915 Çanakkale Köprüsü`nün hizmete açılmasının ardından iki firmanın birleşerek köprü seferlerine çıktığını, Gelibolu Seyahat`in yasal haklarının olmasına rağmen, köprüye geçişlerinin engellediğini vurgulayan Zengin; "1915 köprüsü açıldı. Bu iki firma birleşip köprüye başladı. Gelibolu Seyahat olarak biz de hak sahibiyiz, biz de gitmek istiyoruz, biz de köprüden geçip yolcu taşımak istiyoruz diyoruz ama köprüye sokmuyorlar. Halbuki yasal belgeler var. Kaymakamlığa ve birçok yere başvuru yaptık ama hiçbir şey yok. Emniyeti aradık gelmedi, kavga var gelin dedik, biz karışamayız dediler. Ardından eşim karakola ifade vermeye gitti, `bakın ben size kavga var diye sordum ve gelmediniz` dedi.` Gerçek kavga çıkmadan biz oraya gelemeyiz` dediler. Gerçekten kavga çıktı yine gelmediler. İlla ölüm mü olsun. Eşim, on tane adamın içine atlamak zorunda kaldı, ya eşime bir şey olsaydı? Geri dönüşümü olmayacak şeyler olabilirdi ama mecbur kaldı beni kurtarmak için çünkü başka kimse yoktu etrafta, bir de kaldırıma kadar sürüklenip, düştüm, sırtımda morluklar var. Ne yapabiliriz bilmiyoruz" dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş