havadurum

Gelibolu Düşünce Platformu'ndan yaşanan kazaya ilişkin sorular

2119

 Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Çardak motorları İskelesi’nde kaza yaşandığı, yaşanan kazada genç bir kadının ezilen ayağının kaldırıldığı hastanede kesilmek zorunda kaldığı yer almıştı. Gelibolu Düşünce Platformu yaşanan kaza sonrası yetkililere sorular yöneltti. Platform tarafından yöneltilen sorularda, yeterli güvenlik tedbirinin olup olmadığı, yeni yapılan rampanın bariyerlerle kapatıldığı, kapatılan bariyerde kullanım hatası olup olmadığı ifadeleri yer aldı. Platform tarafında yapılan açıklamada; “Sizlerin de bildiği gibi, geçtiğimiz günlerde Gelibolu`da Çardak motorları iskelesinde çok üzücü bir kaza oldu ve bu kazada ne yazık ki Gelibolulu genç bir kadının ayağı motorun rampasının altında kalarak feci şekilde ezildi ve sonra da hastanede ayağı kesildi” denildi.

Olay sonrası platform tarafından yetkililerce cevaplanması istemi ile sorulan sorularda;  “Gerek feribotlarda ve gerekse motorlarda inişlerde gemi iyice yanaşıp kapak da inmeden yolcuların inmesini engelleyen güvenlik zinciri (ipi ) uygulaması var mıdır? Şayet bu güvenlik zinciri uygulaması varsa bunun uygulanıp uygulanmadığını kim denetlemektedir? ( Bu denetim kimin sorumluğundadır ?) Şayet bu uygulama varsa, o zaman bu genç kadının bacağı nasıl oluyor da kapağın altında sıkışmış ve ezilmiştir? Ayrıca aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz gibi yeni yapılan Çardak motorları ‘RAMPASI BARİYERLE KAPATILMIŞ’ ve kullanım dışı bırakılmıştır. Bu kapatılan ve kullanılmayan rampada bir yapım hatası mı vardır? Rampa yapım hatası nedeniyle mi kapatılmıştır? Veya bu rampa şimdilik ihtiyaç duyulmadığı için mi kapatılmıştır?” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada; “Gelibolu Düşünce Platformu olarak bu sorularımıza cevap verilmesini rica ediyoruz.  Şayet yetkililerden cevap alırsak (cevap alamayacağımızı da hiç sanıyorum) bu cevapları bu platformda yayınlarız” denildi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş