havadurum

Gelibolu'da öğrenciler, şehitlik gezilerini 100’üncü yıl anısına belgesel haline getirdi

Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 100’üncü yıl dönümü için "Çocuk Gözüyle Çanakkale Projesi" kapsamında duygusal bir belgesel film hazırladı.

1007

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama amacıyla "Çocuk Gözüyle Çanakkale Projesi" kapsamında kısa bir belgesel film çektiler. Her yıl okul tarafından düzenlenen şehitlik turu, bu yıl ekim ayının son haftasında 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocuklara Çanakkale ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı tanıttılar

Öğrenciler, 57. Alay Şehitliği, Şehitler Abidesi, Conkbayırı, müzeler ve tabyalar gibi tarihi mekanları gezerek, bu esnada çektikleri görüntüleri "Çocuk Gözüyle Çanakkale" adını verdikleri belgesel için kullandılar. Okul Müdür Yardımcısı Şehri Biçen, bu projenin özellikle diğer bölgelerdeki çocuklara Çanakkale ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı daha yakından tanıtmak amacıyla büyük önem taşıdığını vurguladı.

Biçen, çocukların gözünden yapılan bir anlatının, bu tür mekanları ziyaret edemeyen diğer çocukların ilgisini çekebileceğine inandıklarını belirterek, "Proje, öğrencilerin Çanakkale Savaşları'nın tarihî önemini daha yakından görmelerini sağladı." dedi. Öğretmen Fatma Gülşah Karadayı ise öğrencilerin tarihi mekanlarda duygusal anlar yaşadığını ve projenin amacının Çanakkale'nin kurtuluş mücadelesine olan katkısını vurgulamak olduğunu ifade etti. Öğrenciler ayrıca Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne ithafen yazılan Çanakkale Marşı'nı seslendirdiler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri andılar. Projede okul müdürü Orhan Keskin, öğretmenler Ayfer Kopça ve Levent Erten de aktif rol aldılar.

(AA)

Paylaş