havadurum

Gelibolu'da İlkokul Öğrencisi Cumhuriyet'in Kuruluşunu Gazeteyle Kutladı

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Gelibolu'da özel bir ilkokul öğrencisi, Cumhuriyet'in ilanını kutlamak için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

795

Gelibolu'da Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri sırasında, ilkokul bir öğrenci tarafından gerçekleştirilen dokunaklı bir etkinlik herkesi duygulandırdı. Dördüncü sınıf öğrencisi Aras Tuna Kaya, Cumhuriyet'in ilanını müjdeleyen özel bir gazeteyi dağıtarak, tarihî anı canlandırdı.

Öğrenci Aras Tuna Kaya, Sokaklarda Cumhuriyet Gazetesi Dağıttı

Dördüncü sınıf öğrencisi Aras Tuna Kaya, etkinlik için hazırladığı Cumhuriyet gazetelerini heybesine koyarak sokaklarda dolaşmaya başladı. Gazeteleri insanlara dağıtırken, "Yazıyor, yazıyor. Cumhuriyet'in kurulacağını yazıyor." diyerek 100 yıl öncesini canlandırdı. Heybesindeki gazeteleri esnafa ücretsiz olarak dağıttı ve bazı vatandaşlar gazeteyi ücret karşılığında satın aldı.

Gazete Belediye Başkanı'na Sunuldu

Aras Tuna Kaya daha sonra Gelibolu Belediyesine gitti ve hazırladığı gazeteyi Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a sundu. Özacar, bu anlamlı etkinliği gerçekleştiren okul müdürünü, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle anlamlı bir etkinlik düzenleyen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

(AA)

Paylaş