havadurum

Gelibolu`da festival coşkusu

19.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nin davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde tek kişilik gösteri sergileyen Sunay Akın’ın programında adeta izdiham yaşandı. Usta yazar imza gününde de yüzlerce kitap imzaladı.

1671

 
Gelibolu Belediyesi, 19. Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nin kültürel etkinlikler bölümünde gösteri ve söyleşisi ile unutulmaz anlar yaşatan Sunay Akın`ı ağırladı. Gelibolu Değişim Derneği’nin katkılarıyla festivalin onur konuğu olan şair, yazar, gazeteci, tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programında kendisini izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşların programı izleyebilmek için kapıları zorladığı yoğun katılımlı etkinlikte Akın, katılımcıları hem güldürdü, hem de düşündürdü. Meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götüren Sunay Akın, insanın yetişmişliğinin ölçüsünün edinilmiş kültür birikiminde aranması gerektiğini vurguladı. Türkiye’deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğine dikkat çekti. Sunay Akın, yoğun ilgi ve alkışlar eşliğinde sürdürdüğü programında geleceğin Türkiyesi’nin yaratıcı evlatlarının ‘Kurtlar Vadisi’nde değil ‘Kitap Kurtlarının’ kendilerini yetiştirmişliklerinde görüleceğine de vurgu yaptı. Program bitiminde Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Sunay Akın’a teşekkür belgesi ve plaket sundular. Şair, yazar Akın, program bitiminde okurları için kitaplarını da imzaladı. İmza programında da söyleşi de olduğu gibi yine oldukça yoğunluk yaşandı.
 
 

Geleneksel lezzet durakları
19.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında ilçenin tanıtımında etkin rol üstlenen peynir helvası üreticisi Zaferler firması tarafından tanıtım kokteyli düzenlendi. 19.Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Gelibolu’nun simgesel ürünleri tuzlu balık ile peynir helvası düzenlenen kokteyllerle misafirlere tanıtıldı. “Geleneksel Lezzet Durakları” adı verilen etkinliklerin ilk durağında Zafer Çiftlik Süt Ürünleri’nin düzenlediği “65.yıl kokteyli”nde festivale katılan misafirlere helva dağıtıldı. Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, burada firma yetkililerine festival anısına plaket ve teşekkür belgesi sundular.

 
 
Gelenek bozulmadı
19. Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali`nin kortej yürüyüşü ile başlayan resmi açılışında vatandaşlara bu yıl da dev mangallarda pişirilen sardalya balığı ikram edildi. Açılış konuşmasında Başkan Özacar, “Festivalimizin amacı yörenin tarihi ve kültürel değerlerini bugüne aktararak yarınlara geçişini sağlamaktır” dedi. Festival kapsamında Atatürk Meydanı`na kurulan 15 adet büyük mangalda iki gün boyunca pişirilen 3 tona yakın sardalya balığı da vatandaşlara ikram edildi.
 
 

İlçenin her köşesinde gösteri
19.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nin davetlisi olarak ilçeye gelen  yerli ve yabancı konuklar müzik ve dans gösterileri ile renkli görüntüler oluşturdular. Festivale davet edilen konuk ülkeler, dans gösterileri ile 19.’uncu Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nde büyük bir beğeni ile izlendiler. "Gelibolu’ya Selam" programı adı  altında K.K.TC., Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Slovakya, Meksika ile Türkiye’den katılan Büyükçekmece Belediyesi Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu ve Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak  Kültür ve Dayanışma Derneği müzik ve dans gösterilerini sundular.
 
 
 

Suzan Kardeş coşturdu
19.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali`nde sahne alan Rumeli ve Balkan türkülerinin duayen ve sevilen sesi Suzan Kardeş, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Suzan Kardeş`in Kaleiçi mevkiinde kurulan sahnede verdiği konser öncesinde, festivalin davetlisi olan konuk ülkeler dans gösterileri ile açılış seremonisi gerçekleştirdiler. Bu gösterilerin ardından Burcu Ulukaya ile klarnet üstadı Tarkan Sayan ve saz arkadaşları sahne aldılar. Daha sonra sahneye çıkan Suzan Kardeş yaklaşık bir buçuk saat boyunca birbirinden güzel şarklarını seslendirdi. Sanatçı konserinde Atatürk’ün sevdiği Selanik Türküsü’nü de izleyiciler ile birlikte söyledi. Konser sonunda Belediye Başkanı Mustafa Özacar sanatçıya bir buket çiçek ve festivali simgeleyen plaket sundu.
Paylaş