havadurum

Gelibolu da EMİTT’e hazır

Gelibolu Belediyesi, EMİTT’de “Piri Reis” vurgusu yapacak.

602
 
17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi`nde 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında kapılarını bir kez daha açmaya hazırlanıyor. Katılımcı sayısı itibariyle her yıl yeni bir rekora imza atan ve dünyanın beşinci büyük turizm fuarı konumuna ulaşan EMİTT’e, bu yıl için 70 ülkeden 4500 yerli yabancı turizm şirketinin katılım için başvuru gerçekleştirdiği bildirildi.
 
Konuk ülke uygulaması kapsamında bu yıl Arjantin’i ağırlayacak olan EMİTT Fuarında, Gelibolu Belediyesi 12 nolu salonda, kültür ve turizm değerlerini Çanakkale Valiliği öncülüğünde oluşturulan stantta Çanakkale Belediyesi, Gökçeada Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD), Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve GESTAŞ ile birlikte tanıtacak.
 
İlk iki gün profesyonel turizmcilere, üçüncü ve dördüncü gün ise halka açık olan olan fuarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Çanakkale Valiliği’nin koordinasyonuyla 112 m2’lik stantta yer alacaklarını belirterek, fuarda Gelibolu Belediyesi olarak “Gelibolu’lu Piri Reis” vurgusunu ön plana çıkaracaklarını ifade etti. Başkan Özacar, 2013 yılının Unesco tarafından “Piri Reis Anma Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, Gelibolu’lu büyük Türk ilim adamı ve denizcisini anmak üzere belediye olarak hazırlattıkları “Piri Reis Dünya Haritası”nı EMİTT Fuarı’nda profesyonel turizmcilere ve vatandaşlara kültür ve tanıtım hizmeti olarak ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.
Paylaş