havadurum

Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi

Gelibolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Trakya’nın örnek çevre tesislerinden biri olarak gösterilen Atıksu Arıtma Tesisi`nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar açılışta yaptığı konuşmada tarihi bir bölgede, tarihi bir zaman diliminde, tarihe geçecek işler yaptıklarını belirterek; “Gelecek nesillerden ödünç aldığımız çevreyi, her zamankinden daha fazla duyarlılıkla korumaya ve geliştirmeye çaba sarfediyoruz” dedi.

650
Trakya’nın örnek çevre tesislerinden biri olarak gösterilen, Gelibolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi`nin açılışı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tesisin açılış törenine Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 2`inci Kolordu Komutanlığı’nı temsilen Albay Suat Can, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek çevre belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar açışta gerçekleştirdiği konuşmada, tarihe geçecek işler yaptıklarını belirterek; “Gelecek nesillerden ödünç aldığımız çevreyi, her zamankinden daha fazla duyarlılıkla korumaya ve geliştirmeye çaba sarfediyoruz. Tesisin toplam bedeli 13 milyon 126 bin 45 lirayı buldu. Yapılan bu tesis günü kurtaracak bir tesis değildir. Tesisimiz, 2026 itibariyle 34 bin, 2046 itibariyle 70 bin kişinin hizmetini karşılayacaktır. Tamamlanan bu tesis atık suları kanalizasyon sistemi ile toplayarak çevre mevzuatına uygun olarak arıttıktan sonra deşarj edilecektir. Böylelikle, toprağımız ve suyumuz korunacaktır” dedi.
 
“Tarafsız olması gerekenler açılış yapınca güzel olmuyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, açılışı yapılan tesisin Gelibolu için çok önemli olduğunu ifade ederek; “13 buçuk milyon liralık bir yatırıma ulaşmış bir tesis. Atık Su Arıtma Tesisleri çevre bakımından son derece önemli tesislerdir. Çevreyi korumamız lazım. Çevreyi koruyamazsak büyüyemiyoruz. Bir müddet sonra çevre ayaklarımıza dolanıveriyor. Ondan sonrada başlıyoruz düşünmeye. Bu nedenle de Gelibolu Belediyemizin bu tesisi bitirmesi son derece önemlidir. Bu açılışlarda normal olarak çok siyaset yapılır. Bu açılışta siyaseti yapmaması gerekenler ve tarafsız olması gerekenler yapınca hiç de güzel olmuyor. Ama bugün burada ben bunu yapmayacağım ve bu tesisi yapan Gelibolu belediye başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye belirtti. Konuşmaların ardından, tesisin açılışı protokol üyelerince gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)
Paylaş