havadurum

"Geçen yılki tartışmalar, satışları düşürdü"

1273

 Her yıl çekilen mili piyango vatandaş için umut olmaya devam ediyor. Geçen yılın büyük ikramiye 70 Milyon TL’nin sahibi ortaya çıkmamış, büyük ikramiye sahibini bulamazken, piyangonun özelleşmesi ile birlikte çekilişlerde şaibe mi var? sorunu tartışmalara neden olmuştu. Çanakkaleli milli piyango satıcıları, bu yılki satışları gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdiler. Geçen yıl yaşanan tartışmaların satışları büyük oranda düşürdüğünü belirten piyango satıcıları, her şeye rağmen piyangonun vatandaş için umut olmaya devam ettiğini dile getirdiler. Sistemin çok zayıf olduğunu belirten satıcılar, eğer bu yıllarda aynı durumla karşılaşılması halinde mili piyangonun tarih olabileceğini ifade ettiler.  

“Geçen yılki tartışmalar soru işareti yarattı”

Bu yıl milli piyango satışlarında ciddi düşüş olduğunu belirten milli piyango satıcısı Ahmet Kıvan Başoğul; “Bu yıl satışlarda düşüş var. Geçen yıl insanların hayalindeki 70 Milyon TL çıkmadığı için bu yıl satışlarda ciddi bir düşüş yaşandı. Çünkü geçen yıl yaşanan tartışmalar, insanların kafasında soru işareti yarattı. Sistem zayıf. Eski sistem yok. Ancak yine de insanlar hayalle yaşıyorlar. Umut fakirin ekmeği. İnsanlar hala Milli Piyangoyu umut olarak görüyorlar” dedi. 
 
“Tartışmalar piyangoyu gözden düşürdü”
Satışların çok düşük olduğunu ifade eden Rahmi Alay;  “Hükümetin politikası satışları olumsuz etkiledi. 70 Milyon TL’nin çıktı mı, çıkmadı mı? tartışmaları yılan hikayesine döndü. Bu tartışmalar milli piyangoyu gözden düşürdü. Ben bu yıl başladım. Ancak daha eskiden bu yana piyangocu arkadaşların anlattığına göre satışlar oldukça düşmüş. Eskiden Nimet Abla’nın önüne kilometrelerce sıra olurdu. Şimdi orada bile sıra yok. Ancak insanlarımızda umut var. Tek tük de olsa satış oluyor. Ancak bu yılda aynı şeyi yaparlarsa Milli Piyangoyu unutalım” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş