Gaziler Günü kutlanacak

Çanakkale’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Vali Güngör Azim Tuna ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar bir mesaj yayınlayarak Gaziler Günü’nü kutladı.

440
Gaziler Günü nedeniyle Vali Güngör Azim Tuna ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar bir mesaj yayınladı. Vali Güngör Azim Tuna yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
 
“Yüce Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal değerleri uğruna mücadeleler vermiş, eşsiz zaferler kazanmış ve bu uğurda her zaman canını seve seve ortaya koyan Mehmetçik, ya şehitlik yada gazilik mertebesine erişmiştir. Bugün de birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Gazilerimize, Çanakkale Valiliği olarak elimizden gelen desteği vermekteyiz ve vermeye de devam edeceğiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için, canlarını hiç tereddüt etmeden ortaya koymuş başta Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda tüm kahraman gazilerimizin “Gaziler Günü”nü kutlarım. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin 90. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
 
Soydan’ın mesajı
TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Soydan; “Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ölümsüz önderimiz başta olmak üzere, vatanı için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere ve gelecek kuşaklara armağanı ve emanetidir. Türk insanı; askere gitmeyi, iç ve dış tehditlere, bölücü eylem ve girişimlere karşı yurdu savunmayı, bölünmez bütünlüğü korumak için gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur saymaktadır. Bu yüce ruh ve onur, ulusumuzun ordusuyla birlikte büyük zaferler kazanmasını sağlamış ve Atatürk Cumhuriyetini kurup yaşatmaktadır. Böylesine onurlu bir mücadele sonucunda kazanılan Sakarya Zaferi`nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi`nce Atatürk`e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmesi, Türk ulusunun O`nun kişiliğinde tüm şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun bir ifadesi olmuştur. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti`nin sonsuza kadar yaşayacağının, Türk ulusunun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır. Devlet ve toplum olarak gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Terörün ve savaşların son bulduğu barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız bir ülke ve Dünya özlem ve umuduyla, dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize ve yakınlarına saygılar sunuyorum” dedi.
 
Özacar’ın mesajı
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, “Gazilerimiz, Cumhuriyete sahip çıkan, asil, onurlu ahlak ve fazilet sahibi, vatan ve bayrak sevgisi ile dolu ulusal değerlerimizdir” dedi. Özacar’ın mesajı şöyle: “Gazilerimiz, Cumhuriyet tarihimizin en büyük gazisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcileridir. Cesareti, ileri görüşlülüğü, kararlılığıyla tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak adına büyük mücadelelerin ardından büyük zaferler kazanmışlardır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine, bölünmez bütünlüğümüzden ve birliğimizden ödün vermeden sahip çıkmak, tarihin her döneminde güçlü olmamızın, başı dik, onurlu bir yaşam sürmemizin yolunu açmıştır. Bugün, kazandıkları zaferlerin büyük kıvancını bizlere miras bırakan, topraklarımızın bir karışını vermemek için hayatlarını hiçe sayan, vatan savunması için bedenini korkusuzca feda eden Gazilerimizin günü. Terörün ve savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşadığımız bir ülke ve dünya özlemiyle; bu anlamlı günde başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
Paylaş