havadurum

Fuarda belediye rüzgarı...

Çanakkale Belediyesi`nin Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı`nda kurduğu stant ziyaretçilerin akınına uğradı. Çanakkale Belediyesi`nin standında madencilik faaliyetleri ile yeniden gündeme gelen, yaşam ve oksijen kaynağı Kazdağları`nın da tanıtımı yapıldı.

650
 
Bu yıl 7. kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı`na partner il olarak katılan Çanakkale damgasını vurdu. Çanakkale Belediyesi`nin de zengin tanıtım ve promosyon ürünleriyle yerini aldığı yaklaşık bin metrekarelik alanda Çanakkale`nin kültürel ve turistik değerleri tanıtılıyor. 5-8 Aralık tarihlerinde düzenlenen fuara 21 ülke, 60 il ve yaklaşık 850 firmanın temsilcisi katıldı. Çanakkale`nin partner il olarak katıldığı fuarın açılış törenine ise, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovaski, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali Ismail başta olmak üzere Çanakkale`den, diğer illerden ve ülkelerden çok sayıda temsilci ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kentin önemli tarihi ve turistik değerleri bulunduğuna dikkat çekerek, 500 bini aşan turist potansiyeli ile her geçen gün kendini yenileyen bir şehir olduğunu da sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarının ardından "Türk Dünyasının Kalbi: Eskişehir 2013 / Frigya`dan Esintiler" defilesi törene ayrı bir renk katarken, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da aralarında bulunduğu protokol tarafından temsili kurdele kesimi ile fuarın açılışı gerçekleşmiş oldu.
 
 
Çanakkale standına ziyaretçi akını
Açılışın ardından protokolün ilk durağı yaklaşık bin metrekarelik alanda kurulu bulunan Çanakkale standı oldu. Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin yanısıra çok sayıda kurum, kuruluş, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının stantlarının bulunduğu alanı gezen protokol, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Çanakkale standında Troia Atı, Şehitler Abidesi ve Assos Antik Kenti`nin ünlü sütunlarının bulunduğu heykeller ziyaretçiler tarafından büyük ilgi toplarken, protokol de heykellerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
Belediyenin standı büyük ilgi çekiyor
Çanakkale Belediyesi, bu yıl 7. kez düzenlenen ve ulusal ve uluslararası alanda pek çok konuğun gezdiği fuara zengin tanıtım ve promosyon ürünleri ile katıldı. Aynı zamanda seramikleriyle ünlü kentimizin tanıtımını bu yönde de gerçekleştirmek amacıyla, Çanakkale Belediyesi Seramik Atölyesi sanatçılarından Burak Çiftçi de, canlı seramik performansıyla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
 
 
Belediyeden Kazdağları`na vurgu
Çanakkale Belediyesi`nin standında madencilik faaliyetleri ile yeniden gündeme gelen, yaşam ve oksijen kaynağı Kazdağları`nın da tanıtımı yapıldı. Çanakkale Belediyesi, `Bize Kazdağlarının altını değil, oksijeni, suyu, toprağı, bereketi lazım` ve `Bizim Kazdağlarına, Kazdağlarının bize ihtiyacı var` sloganları ile bölgedeki madencilik faaliyetleri ve zararlarına dikkat çekerken, Kazdağlarının güzelliklerini de ziyaretçilerle paylaştı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, televizyon kanallarına vermiş olduğu röportajlarda kentin kültürel ve turistik değerlerini anlattırken, Kazdağları`nın önemine dikkat çekmeyi de ihmal etmedi.
Paylaş