Forum AVM, esnafı düşündürüyor

Çanakkale’de çalışmalarına başlanan ancak bazı engellemeler ile karşılaşan Forum Alışveriş Merkezi’nin önündeki engellerin kalkması, şirket yetkililerini de harekete geçirdi. Yetkililerin projenin kaldığı yerden devam edeceğini söylemesinin ardından gözler esnaf cephesindeydi. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Vurucu, AVM’den kent esnafının da uygun fiyatlarla yararlanmasını istedi

1089
Yetkililerin projenin kaldığı yerden devam edeceğini söylemesinin ardından gözler esnaf cephesindeydi. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Vurucu, AVM’den kent esnafının da uygun fiyatlarla yararlanmasını istedi. Çanakkale’de eski Kanyak Fabrikası’nın olduğu alana kurulması planlanan Forum Alışveriş Merkezi’nin çalışmalarını yaklaşık 6 ay askıya almasına neden olan engelin ortadan kalkması tartışmaları yeniden başlattı. Sivil ve Askeri Havalimanları’nın yapım ve işletilmesini kapsayan genelge nedeni ile söz konusu yerdeki çalışmaların 6 ay aradan sonra tekrar başlaması dikkatleri söz konusu yere çevirdi. Forum AVM yetkilileri, “Projede herhangi bir değişme söz konusu değildir. Pürüzler giderildi. Çalışmalarımıza kısa sürede başlayacağız” dediler.
 
“Kent esnafı unutulmamalı”
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, dün yaptığı açıklamasında çarşı çalışmaları sürürken kent esnafının utulmaması gerektiğine vurgu yaptı. “Engel kalktı, çalışmalar başlayacak. Forum Çanakkale kurulacak. Yapacak bir şey yok” diyen Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, “Kent esnafı unutulmamalı. Alışveriş merkezileri ile ilgili olarak daha öncede söylediğimiz gibi yasal bir düzenlemenin gerekli olduğuna inanıyoruz. Madem ki buraya bu alışveriş merkezi yapılacak esnafa rakip değil, esnafı da koruyan bir yapı olmalı” dedi.
 
“Fiyatları çok yüksek”
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, açıklamalarında Forum kiralarının pahalı olduğunu dile getirdi. Vurucu, “Biz bu konuyla ilgili bir araştırma yaptık. Ancak gördük ki fiyatlar çok yüksek. Bu fiyatlarla esnafımızın oradan bir yer tutabilmesi çok zor. Tutsa bile bu kiralarla iş yaşamını devam ettirmesi imkansız. Bu anlamda en azından bu fiyatlar esnafımızın ödeyebileceği şekilde düzenlenirse uygun olur” dedi.
Paylaş