havadurum

"Fiyatlarda iki üç katına kadar artış var"

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Çanakkale Belediyesi Canlı Hayvan Pazaryeri'nde hazırlıklara başlandı. Kurban satıcısı olan Serdar Topur, hayvan fiyatlarında önceki senelere oranla 2-3 kat artış olduğunu belirtti.

498

Kurban Bayramı`na sayılı günler kala, artan kurban fiyatlarıyla beraber, vatandaşların kurbanlara rağbetleri de merak edilen konulardan biri haline geldi. Bunun yanı sıra; tüm Türkiye`de olduğu gibi Çanakkale`de de Canlı Hayvan Pazaryeri açıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından açılan pazaryerinde, hayvan satış noktaları, vatandaşlar için hazırlanmaya başlandı. Biga`dan Çanakkale`ye kurban satışı için gelen Hayvan Satıcısı İsmail Topur; "Maliyetler, yem fiyatları, hayat şartları göz önünde bulundurunca, fiyatlarda 2-3 kat artış var" dedi.

"5 bin liralık hayvan 14 bin lira oldu"
Çanakkale Belediyesi tarafından kurulan Canlı Hayvan Pazaryeri`nde, Kurban Satıcıları, Kurban Bayramı hazırlıklarına start verdi. Kurbanlık hayvanlar ile ilgili bilgi veren Hayvan Satıcısı Serdar Topur; "Biga`nın Gündoğdu Köyü`nden geldik. Büyük koçlar 10 ile 14 bin lira arası, küçükbaşlar beş bin liradan başlayıp 14 bin liraya kadar çıkıyor. Geçen sene 2 bin lira ile 5 bin lira arası değişiyordu ama maliyetlerden dolayı, yem fiyatları, hayat şartları olsun fiyatlarda iki üç katına kadar artış var. Bir torba yem 5 yüz lira, bir balyoz 100 lira" dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş