Fırtına Çanakkale’yi vurdu!

Çanakkale`de hafta sonu etkili olan lodos fırtınası, kenti olumsuz etkiledi. Uzun bir süre boğaz seferleri yapılamazken, Çanakkale-Eceabat arası seferler güçlükle yapılabildi. Kent merkezinde hayatı olumsuz etkileyen fırtına, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Biga`da da maddi hasarlara neden oldu. Bazı binaların çatılarını uçuran lodos fırtınası, elektrik tellerinin kopmasına neden oldu.

941
 
 
Çanakkale`yi hafta sonunda etkisi altına alan lodos fırtınası, Cuma günü akşam saatlerinden itibaren, dün akşam saatlerine kadar devam etti. Saatteki hızı zaman zaman 120 kilometreyi bulan Kuzey Ege’de Geyikli-Bozcaada ve Kabetepe-Gökçeada arasındaki araba vapur seferleri Cuma gününden itibaren iptal olmasına neden oldu. Çanakkale Boğazı’nda ise 90 kilometreye ulaşan lodos, Gelibolu-Lapseki ve Çardak-Gelibolu arasındaki seferlere ise yaklaşık 40 saat kadar izin verilemedi. Fırtına nedeniyle dün sabah Kilitbahir-Çanakkale arasındaki seferler de iptal edilirken, Avrupa Yakası’na ulaşım sadece Çanakkale-Eceabat hattından saatsiz seferlerle sağlandı.
 
 
Kent merkezini olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası, Biga, Gelibolu, Lapseki ve Ezine başta olmak üzere birçok ilçe ve beldeyi de etkisi altına aldı. Bazı evlerin çatısını uçuran lodos fırtınası, elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Dün sabah saatlerinde park halindeki aracı savuran fırtına, aracı Sarıçay’a uçurdu. Şiddetli Lodos nedeniyle Sarıçay’a düşen araç çekici marifetiyle ile çıkarıldı. Özellikle bugün, Çanakkale il geneli, etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı vatandaşlar uyarıldı. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Paylaş