Fevzipaşa Mahallesi için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı

Kent Konseyi tarafından sürdürülen Fevzipaşa Mahallesi mevcut durum raporu ve bölgede yaşayanların beklentilerinin yer aldığı çalışmada sona gelindi. Raporun açıklanmasının ardından kaynak arayışları ve iyileştirme çalışmaları başlayacak.

627
Fevzi Paşa Mahallesinin durumunu ve ihtiyaçları noktasında  halkın beklentilerini yansıtacak raporda sona gelindi. Çanakkale Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Saim Yavuz, O bölgede yaşayanların beklentileri belirlendikten sonra rapora göre iyileştirme çalışmalarını başlatmak için Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği fonları, Bakanlıklar ve Yerel Yönetimden destek isteyeceklerini bildirdi.
 
“Karar verme süreci başlayacak”
Fevzipaşa Mahallesinde başlatılan mevcut durum, çözüm öneriler ve uygulama başlıklı çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu bildiren Çanakkale Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Saim Yavuz; “Tespitler yapıldı. Öneriler alındı. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Bugünkü toplantıda sonuç belirlenecek. Son aşaması olan karar verme süreci başlayacak” dedi. Yavuz şunları söyledi; “Mahallede nasıl bir düzenleme iyileştirme olacak bu hangi alanları kapsayacak, kapsama alanları nasıl olacak, yenileme yöntemleri nasıl olacak. Bütün bunları kentin yerel, kamu yönetimi, valilik ve belediye ve diğer aktörleri ile konuşacağız. Bundan sonrada uygulama yapacağız.”
 
“Ulusal ve Uluslararası desteğe ihtiyaç var”
Çalışma kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Avrupa Birliğinin ilgili fonları,  bakanlıklar, yerel yönetimin katkılarının bir arada olması gerektiğini ifade eden Yavuz; “Başka türlü zor gözüküyor” dedi. Başkan Yavuz şunları söyledi; “Büyük bütçeli bir şey olacaksa büyük bütçeli olacak. Hepsi raporumuzda yer alacak olan mevcut durum ve bunun üstüne orada yaşayanların beklentileri önerileri ile belirlenecek. Raporu sonuçlandırıp açıklayacağız. Bu rapor üstüne durum iyileştirme karar çalışması başlatacağız. Nasıl olacağı daha sonra belli olacak.”
Paylaş