havadurum

Festivalin 50`inci yılı yürüyüşle başladı

Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri dün gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Yabancı konukların büyük ilgi gösterdiği ve yöresel kıyafetleri ile katıldıkları yürüyüşün başında çocuklar vardı.

1954
 
 
Bu yıl 50`ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Troia Festivali dün yapılan yürüyüş ile başladı. Çanakkale Belediyesi önünden başlayan, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Çarşı Caddesi ve Şakirin Yeri istikameti üzerinden Kordonboyu`ndan Halk Bahçesi`ne ulaşıldı. Bu yıl 50`incisi olması nedeni ile açılış törenlerinin Halk Bahçesi`nde yapılması kararlaştırılırken, festival açılışına CHP`li Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, ADD Başkanı Necmi Akyalçın, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, yabancı ülkelerden gelen konuklar, çeşitli ülkelerin halk dansları toplulukları ile çok sayıda çocuk katıldı.
 
 
Halk Bahçesi`nde kokteyl ile başlayan açılış töreni Ulusalararası Troia Festivali Afiş Yarışması ve Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülleri`nin verilmesi ile devam etti. Açılışların ardından kentin çeşitli noktalarında etkinlikler düzenlendi. Çağlar Kaynak Basket Sahası`nda halk dansları gösterisi, Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı`nda Hedon Konseri, Roman Dans Grubu gösterisi ve Boğaz Saz Grubu dinletisi, Barbaros Mahallesi Barış Kordonu`nda Grup Ezgi Konseri, Çimenlik Kalesi`nde Kerem Görsev Trio Konseri, Cumhuriyet Meydanı`nda Anadolu Ateşi Gösterisi ve Amfi Tiyatro`da İstanbul Halk Tiyatrosu`nun Bezirgan isimli oyunu sergilendi.    
 
 
 
Paylaş