Festivale Karadağ damgası

Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında sergilenen `Doğaya Sevgi` konulu pantomim gösterisiyle, Karadağ Köyü`nde altın arama çalışması yapan ESAN ECZACIBAŞI A.Ş.`nin Karadağ Köyü`nü terk etmesi istenirken, Karadağ köylüleri dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say konserine de pankartlarla girdiler.

999
 
 
Çanakkale Belediyesi`nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 51.`si gerçekleştirilen Uluslararası Troia Festivali`nde çevre ve doğa bilinci aşılamak amacıyla çocuklara yönelik pantomim gösterisi yapıldı. Etkinlikte ayrıca Karadağ köylülerinin altıncı şirkete karşı gösterdiği direnişi simgeleyen fotoğraflardan oluşan bir sergi de vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan resimleri inceleyen kent halkı, altın arama çalışmalarına tepki gösteren Karadağ köylülerine destek verdi. Pantomim sanatçısı tarafından sergilenen çevre ve doğayı konu alan oyunlarla çocuklara çevre ve doğa bilinci aşılandı. Yoğun ilgi gören oyunlarda unutulmaz dakikalar yaşayan çocuklar hem eğlendi hem de çevre ve doğa konusunda bilgilerini tazelediler.
 
 
Karadağ köylülerinden konsere çıkarma
Karadağ Köyü`nde yaşayan vatandaşlar, Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fazıl Say ile Serenad Bağcan konserine çıkarma yaptı. Çan`a bağlı Karadağ Köyü`nde yapılan maden çalışmalarına karşı direnişe geçen Karadağ halkının çığlığı bu kez, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile Serenad Bağcan konserinde yankılandı. Köy sınırları içinde sondaj çalışmalarına devam eden maden şirketi nedeniyle geçtiğimiz günlerde ayaklanan köylüler, söz konusu şirketin altın arama çalışmalarına tepki göstermek amacıyla ellerindeki dövizlerle konser alanına geldi. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile Serenad Bağcan`ın vereceği konser öncesi ellerindeki `Diren Karadağ` yazılı dövizlerle şirket yetkililerine tepki gösteren köylülere, kent halkı da alkışlarıyla destek verdi. Köylerindeki altın arama çalışmasının bir an önce sona ermesini isteyen köylüler, daha sonra konser başlamadan eylemini sonlandırdı.
 
 
Paylaş