havadurum

Feshane’de Çanakkale rüzgarı

Feshane`de düzenlenen Çanakkale Tanıtım Günleri ilk gün ziyaretçi akınına uğradı.

659
 
 
Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan Çanakkale Tanıtım Günleri`ne Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Ahmet Çınar, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Çanakkale Savaşı`nda kullanılan kıyafetlerin beğeniye sunulduğu defile de büyük ilgi görürken, kurulan stantlarda Çanakkale ile ilçelerin tanıtımı yapıldı. Stantları gezip Çanakkale yöresine ait lezzetlerin tadına bakan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada Çanakkale`nin önemine değindi. Müezzinoğlu ayrıca Çanakkale Zaferi`nin 100. yıldönümü nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı`nın Çanakkale`de kutlanacağı müjdesini verdi. Türk milletinin mensubu herkesin aynı zamanda Çanakkaleli olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, Çanakkale`nin ülkenin bağımsızlığının, sevginin, hoşgörünün ve medeniyetinin merkezi olduğunu vurguladı.
 
 
“2015`te herkesi Çanakkale`ye bekliyoruz”
Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılında Çanakkale`ye davet eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`nin barışın kenti olduğuna vurgu yaptı. Çanakkale`nin tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan, barışın kenti Çanakkale için 2015 yılının çok önemli olduğunu ve bu nedenle tüm vatandaşları Çanakkale`ye beklediklerini dile getirdi.
 
 
Gelibolu İstanbul`a taşındı
Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına geçerek peynir helvasının üretimine katılan Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Özacar, vatandaşlara helva ikram ettiler. Çanakkale Valiliği öncülüğünde düzenlenen ve Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nin ilk gününde kültür ve turizm değerleri ile yöresel ürünler vatandaşlarla buluştu. “Çanakkale Tanıtım Günleri”nde 150 metrekarelik bir stantta görücüye çıkan Gelibolu’nun tarih, turizm, kültür değerleri ile yöresel ürünleri ilgi odağı oldu. Gelibolu Kaymakamlığı öncülüğünde Gelibolu Belediye Başkanlığı ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen organizasyonda ilçeyi balık konserve fabrikaları başta olmak üzere yedi firma temsil ediyor. Kaymakam Oktay Çağatay, Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen’in ev sahipliği standı çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Ağırlıklı olarak yöresel lezzetlerin sergilendiği “Çanakkale Tanıtım Günleri” programında, Gelibolu’nun meşhur peynir helvasının stantta üretimi ve ikramı adeta izdihama neden oldu. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar kazanın başına geçip helva yapımına bizzat katkı sundular.
 
 
 
Paylaş